συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Να βγούμε στους δρόμους τώρα!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ στο δημόσιο τομέα 
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα μας εξαθλίωσε με μειώσεις στους μισθούς, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας προχωρά στην εξάρθρωση των τελευταίων δημόσιων στηριγμάτων μας όπως αυτό της Παιδείας, της Υγείας και των συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση ανέθεσε σε επίλεκτα στελέχη της να κάνουν τη δουλειά. Έχει εξάλλου την ανοιχτή συμπαράταξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
Ο έμπειρος από τη διάλυση του ασφαλιστικού κ. Λοβέρδος ανέλαβε και την εργολαβία για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Ο κ. Ρέππας, με παρελθόν στις ανιτασφαλιστικές και άλλες αντεργατικές παρεμβάσεις του από τις παλιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, χρεώθηκε να καταργήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών ώστε να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 
Η νεοφιλελεύθερη κ. Διαμαντοπούλου με εργαλείο τα προγράμματα ΕΣΠΑ και όραμα της το σχολείο της αγοράς, ένα επιχειρηματικό σχολείο.

Όλοι τους μαζί αποφασίζουν για συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών Υγείας (ΙΚΑ-ΟΠΑΔ-ΝΑΤ-ΟΑΕΕ) σχολείων (στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και συγκοινωνιακών φορέων (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικό). Όλοι τους μεταφέρουν το κόστος λειτουργίας στο λαό και το ονομάζουν εξυγίανση. Εισιτήριο στα νοσοκομεία και χρέωση ανά εξέταση, αύξηση στα εισιτήρια για τις μετακινήσεις, αύξηση στα δημοτικά τέλη για χρηματοδότηση των σχολείων από τους Καλλικρατικούς δήμους.
Όλοι τους μειώνουν, τους ήδη μειωμένους από την ακρίβεια και τις περικοπές, μισθούς, επιδεινώνουν τις εργασιακές σχέσεις προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις και την περιοδική-ελαστική εργασία. 
Σύμμαχοί τους οι καναλάρχες, οι μεγαλοεκδότες, οι καλοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα κομματικά συνδικαλιστικά στελέχη με πιο φανερή περίπτωση τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. 
Όμως από κάτω η ΟΡΓΗ μας φουντώνει.Το σύνθημα ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ τάραξε τους πολύβοους δρόμους γύρω από το κατειλημμένο Υπουργείο Υγείας. Απεργοί γιατροί, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας αλλά κυρίως μπροστά στη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών περίθαλψης του ελληνικού λαού, μαζί με εργαζομένους στις συγκοινωνίες, ένωσαν τις γροθιές τους και δυνάμωσαν την ελπίδα του αγώνα τους. Ήταν ένα σύνθημα καταγγελίας για την επίθεση που δέχονται οι βασικοί δημόσιοι κοινωνικοί πυλώνες, και ταυτόχρονα ένα σύνθημα ελπίδας για τις πραγματικές δυνατότητες νικηφόρου διακλαδικού συντονισμού. 
Πράγματι ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ βρίσκονται στην καρδιά της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει Ε.Ε – ΔΝΤ και κυβέρνηση, με στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων, την μεσαιωνική αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, την πλήρη υποταγή της κοινωνίας στις επιδιώξεις της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και τη διάσπαση των εργαζομένων από κάθε συλλογικότητα, μετατρέποντάς τους σε μια άμορφη πληβειακή μάζα. 
Όταν οι ηγεσίες των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων, των σωματείων στις αστικές μεταφορές και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών προσπαθούν να βρουν διεξόδους σε στημένους και αδιέξοδους διαλόγους, σε συμβιβασμούς για να μη μας συμβεί το χειρότερο (!!), σε καθυστερήσεις για να μην παρθούν αποφάσεις, σε, σε, …. , εκεί αρχίζει να φαίνεται η διάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας εργαζόμενων με την καθολική τους συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες που αποκτούν χαρακτηριστικά διάρκειας, σε συνεχείς απεργίες των γιατρών τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα (ΕΙΝΑΠ απεργία από 2 έως 10/2, ΟΕΝΓΕ απεργία από 3 έως 10/2 γιατροί ΙΚΑ, ΙΣΑ, ΙΣΘ, ΙΣΠ, 3 και 4/2 έως…) και που προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας που διανύει ήδη την τρίτη μέρα.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή ολοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου με τη συμμετοχή τους μπορούν και χρειάζεται να συμβάλλουν αποφασιστικά για τη διεύρυνση του απεργιακού μετώπου και στις δυνατότητες γενίκευσης της σύγκρουσης. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις. Μαζί με τους άλλους. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση. Αυτό τρέμουν τα παπαγαλάκια στα κανάλια της ΤV. Αυτό πολεμάνε οι άνθρωποί της στο συνδικαλιστικό μας κίνημα. ΤΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Να αυτοοργανωθούμε μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας κόντρα στα βαρίδια του υποταγμένου συνδικαλισμού. Να απαιτήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με όλο το λαό τη ριζική, εφ’ όλης της ύλης, ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ χωρίς συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις. Σε έναν πολύμορφο παρατατεμένο διακλαδικό αγώνα.
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ μήνες τώρα καταθέτουμε στα συλλογικά όργανα της ΑΔΕΔΥ ένα πρόγραμμα πολιτικοποίησης του αγώνα, ένα διεκδικητικό πλαίσιο και μια αγωνιστική πρόταση με βάση τις ανάγκες και τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων.
Έχουμε προτείνει στην ΑΔΕΔΥ να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει σε σύσκεψη για συντονισμό τους αγωνιζόμενους κλάδους και στην κατάθεση αγωνιστικού προγράμματος για τη νίκη των αιτημάτων μας. Επαναλαμβάνουμε την πρόταση και ζητάμε να υλοποιηθεί σήμερα.
ΤΩΡΑ χωρίς δισταγμούς και υπαναχωρήσεις προτείνουμε:
Άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με στόχο το συντονισμό των εργαζομένων σε ενιαίο ενωτικό, παρατεταμένο και ανυποχώρητο αγώνα διάρκειας.
Να πάμε σε κοινή απεργιακή εβδομάδα με 48ωρη απεργία από Δευτέρα. Καθηγητές, δάσκαλοι, γιατροί, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και με προοπτική να διευρυνθεί το μέτωπο αγώνα από άλλους κλάδους.
Καταλήψεις υπουργείων, ασφαλιστικών οργανισμών, δημόσιων υπηρεσιών.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας να γίνουν συνελεύσεις με πρόταση για απεργία διάρκειας.
Στη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή μπορούμε να συγκροτήσουμε τη βάση μιας ισχυρής κοινωνικής δυναμικής που θα αντιταχθεί στην αποδόμηση της ζωής μας.
Κάθε άλλη στάση, τώρα, υπηρετεί τα χαμόγελα των υπουργών, τις διαταγές της Τρόικας και την υποταγή της κοινωνίας.
Αθήνα, 03/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου