συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πρόταση στο Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (4/7/2013)


Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στις 4-7-2013, έγινε στη σκιά της αναμονής των αναμενόμενων εξαγγελιών του νέου υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης για άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, με «δεξαμενές» την εκπαίδευση και τους ΟΤΑ και των δηλώσεων του νέου υπουργού υγείας για κλεισίματα νοσοκομείων και απολύσεις. Οι αποφάσεις που πήρε το ΓΣ με τη συμφωνία όλων των άλλων παρατάξεων, (γενική εξουσιοδότηση της ΕΕ για πολύμορφες κινητοποιήσεις, ακόμα και απεργιακές μέσα στο καλοκαίρι), είναι τουλάχιστον αντίστοιχες με το μέγεθος της επίθεσης και τις περιστάσεις.
Από την πλευρά μας, καταθέσαμε το παρακάτω αγωνιστικό πλαίσιο, το οποίο θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στην ανάγκη για αποφασιστική απάντηση τώρα στη «νέα» δικομματική κυβέρνηση ταξικού πολέμου, για να διευρυνθεί το ρήγμα που άνοιξε στο αντίπαλο στρατόπεδο ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, για να εκφραστεί οργανωμένα η λαϊκή έκρηξη οργής που ξεχύθηκε και κορυφώθηκε με αφορμή το «μαύρο» της ΕΡΤ, για να περάσει στην αντεπίθεση ο κόσμος της εργασίας.
Αγωνιστικό πλαίσιο-πρόταση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων
στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (4-7-2013)
Σήμερα, είναι αναγκαία αλλά και εφικτή, όσο ποτέ άλλοτε, η συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος ανατροπής αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της. Ένα κίνημα που θα ενώσει το εργατικό κίνημα με όλες τις άλλες αντιστάσεις που διαρκώς γεννιούνται σε μια κατεύθυνση κλιμάκωσης ρήξης και ανατροπής.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, μαζί με τις δραματικές μειώσεις μισθών και την τραγική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, είμαστε περικυκλωμένοι και από ένα ασφυκτικό αυταρχικό πλαίσιο με απειλή διαθεσιμότητας, αργίας, κινητικότητας, απόλυσης, που στοχεύει και στη διάλυση κάθε συλλογικότητας, προκειμένου να υπονομευτεί κάθε επιλογή αντίστασης και αγώνα.
Λέμε λοιπόν ότι: δεν υπάρχουν πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια στάση ανοχής, αναμονής απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ή πολύ περισσότερο αυταπάτης ότι υπάρχει περίπτωση να σωθεί κάτι αν δεν προχωρήσουμε σε σύγκρουση με αυτή.
Προχωράμε λοιπόν αποφασιστικά:
  1. Σε διοργάνωση μαζικού συλλαλητηρίου και απεργιακής κινητοποίησης την επόμενη εβδομάδα για τη στήριξη των εργαζομένων της ΕΡΤ, με κάλεσμα συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, ιδιαίτερα όσων στοχοποιούνται σήμερα (εκπαιδευτικοί, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΕΒΟ κλπ). Τα εργατικό κίνημα συνολικά, οφείλει να συνεχίσει να στηρίζει αυτόν τον αγώνα, που σηματοδότησε την πτώση της τρικομματικής κυβέρνησης και απέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο τις δυνατότητες και τη δυναμική που μπορεί να ανοίξει ένα αποφασισμένο και ανυποχώρητο εργατικό κίνημα.
  2. Στη διοργάνωση νέων μαζικών συλλαλητηρίων, καταλήψεων, κινητοποιήσεων ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για διαθεσιμότητες-απολύσεις. Αρνούμαστε ότι περισσεύει οποιοσδήποτε!
  3. Διαρκής συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και ανοιχτές διαδικασίες του Γενικού Συμβουλίου (έκτακτη σύγκλιση) για να αποφασιστεί άμεση κλιμάκωση, αν υπάρξει έστω και μία απόλυση (συμπεριλαμβανόμενης και της ΕΡΤ).
  4. Παρουσία και συμμετοχή του ΓΣ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σε έκτακτη σύγκλιση του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για θέμα των απολύσεων στην εκπαίδευση.
  5. Συλλογικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς (ΓΣ, επιτροπές αγώνα, συνεννοήσεις με τοπικούς μαζικούς φορείς) και αποφάσεις για καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Τα μέλη του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ με περιοδείες τώρα σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.
  6. Απέναντι στην επέλαση κυβέρνησης -ΔΝΤ -ΕΕ οργανώνουμε από σήμερα, παλλαϊκό-πανεργατικο ξεσηκωμό, με γενικό πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, με διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις, με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Δεν πουλάμε το δημόσιο πλούτο, τις δημόσιες επιχειρήσεις τα δάση, το νερό, την ενέργεια.
Δε χρωστάμε, δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε, όχι στα χαράτσια.
Δουλειά για όλους-ενάντια στην ανεργία όχι στα κλεισίματα και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να πληρωνόμαστε για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας, υπεράσπιση προάσπιση των συλλογικών συμβάσεων.
Δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες, υπεράσπιση των κοινωνικών  πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων που συρρικνώνονται διαρκώς, και καταπατούνται προκλητικά και «πιλοτικά» στις «Μανωλάδες».
Όχι στην εμπορευματοποίηση παιδείας, υγείας, πρόνοιας, είναι ζήτημα ζωής για τους εργαζόμενους.
Για τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων –εφαρμοστικών νόμων, για να μην περάσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι απολύσεις, για το μισθό, τη δουλειά, τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα, για να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε!
Για την υλοποίηση αυτής της πρότασης:
α)Καλούμε άμεσα συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να συγκροτήσουν επιτροπές  για την οργάνωση του αγώνα τους
β) Απευθύνουμε σήμερα την πρόταση αυτή στη ΓΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του ιδιωτικού  τομέα, τις επαγγελματικές και συνταξιουχικές οργανώσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις τοπικές-κοινωνικές συλλογικότητες και στους Συντονισμούς Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!
Οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Κινήσεων –Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ
Αδαμόπουλος Νίκος
Μελαμπιανάκη Ζέττα
Ναξάκης Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου