συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται - Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και είχαμε έξαρση των απαγορεύσεων και του αυταρχισμού, απέναντι σε κάθε για αγωνιστική κινητοποίηση.

8/1/2014: Απαγόρευση των «συναθροίσεων» την ημέρα της φιέστας υποδοχής, με την αιτιολογία «της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές και της αναμενόμενης έντασης»(!!!),  χρήση ΜΑΤ και χημικών, σύλληψη  του συντρόφου μας Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους των Παρεμβάσεων, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και τωρινό μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τον οποίο οδήγησαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και τον παραπέμπουν με την κατηγορία συμμετοχής σε «απαγορευμένη» διαδήλωση και αντίστασης κατά της αρχής!

9/1/2014: Απαγόρευση της εισόδου των συμπαραστατών του Παύλου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ομάδα των ΜΑΤ, έκλεισε την πόρτα του κτηρίου 7. Στις διαμαρτυρίες των συμπαραστατών, τα ΜΑΤ απάντησαν σπρώχνοντας και τραυματίζοντας συναδέλφους καθώς και τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση.

9/1/2014: Χτύπησαν με τα ΜΑΤ και χημικά τους Σχολικούς Φύλακες, που συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.


11/1/2014: Με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά, απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς φύλακες, της Θεσσαλονίκης, του Έβρου και της Κοζάνης να ενωθούν με τους συναδέλφους από  Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αθήνα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού το πρωί του Σαββάτου 11/1. Οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων, που ήταν τέτοιας έντασης που  προκάλεσαν κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Γρηγόρη Καλομοίρη και μώλωπες και μικροτραυματισμούς σε αρκετούς άλλους.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση εγκαινιάζει την περίοδο της προεδρίας σαν μια περίοδο απαγόρευσης κάθε αντιΕΕ και αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, κάθε αγώνα διεκδίκησης που εναντιώνεται στους μνημονιακούς σχεδιασμούς.  
Φαίνεται πως η κυβέρνηση φοβάται  την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου, φοβάται πως ανοίγει και πάλι η δυνατότητα για ανατροπή. Γι αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει.
Οι μεγάλες παράτες των εκατομμυρίων, για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, συνοδεύτηκαν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της απαγόρευσης της οποιασδήποτε λαϊκής διαμαρτυρίας. Πρόκειται για κυνική ομολογία πως, τα δημοκρατικά δικαιώματα, «βλάπτουν σοβαρά την ασφάλεια» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό και απαιτούμε:
* Την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου
* Την παραίτηση του Διευθυντή της ΓΑΔΑ και του υπουργού Ν. Δένδια.
* Την περιφρούρηση των Εργατικών και Δημοκρατικών Ελευθεριών του λαού μας, το δικαίωμα της ελευθερίας στη συγκέντρωση και διαδήλωση.
Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι και η νεολαία θα επιβεβαιώσουν τους φόβους τους.
Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται.
Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν.
Για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το ευρώ. Για να  υπάρξει ένα μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια αριστερά που δε θα φοβούνται να θέσουν αυτούς τους στόχους. Αλλά και να τους παλεύουν με μαχητική πράξη αντάξια. Που να στέκουν στα ίσα απέναντι στο μπόι της αντιλαϊκής επίθεσης κι όχι να υποχωρούν μπροστά στα κάθε φορά φασιστικής έμπνευσης «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Που δεν θα αρκείται να καταγγέλλει την απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά θα καλεί και σ’ αυτές, σπάζοντας την τρομοκρατία στο δρόμο.
Με μεγαλύτερη ορμή, οργάνωση κι αποφασιστικότητα, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους δρόμους του αγώνα και του λαϊκού ξεσηκωμού. Να συγκρουστούμε με την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. Να τους ανατρέψουμε! 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ,

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου