συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: πρώτο πλήγμα κατά της διαθεσιμότητας - στάση εργασίας την Πέμπτη 6/3


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

                                                                                                Αθήνα, 4/3/2014
                                                                                                Αρ. Πρωτ.: 78

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα είχαμε το πρώτο πλήγμα κατά του Ν. 4172 και της άδικης "διαθεσιμότητας" των συναδέλφων μας. Αναγνωρίζοντας το δίκιο μας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε την προσωρινή διαταγή για 24 συναδέλφους ΙΔΑΧ (κυρίως σχεδιαστές και εργάτες) από όλη την ελλάδα, οι οποίοι από αύριο γυρνούν στη δουλειά τους, με το 100% του μισθού, αναμένοντας την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. Σε αναμονή για έκδοση απόφασης των δικαστηρίων βρίσκονται και όσοι συνάδεφοι (ΙΔΑΧ και μόνιμοι) έχουν ήδη εκδικαστεί τα ασφαλιστικά τους μέτρα, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που περιμένουν ακόμη την εκδίκαση.


Ο αγώνας δεν τελειώνει. Όπως και σήμερα βρεθήκαμε στο πλευρό των 24 συναδέλφων, έτσι και στις επόμενες δίκες θα πρέπει να βρεθούμε πλάι σε όλους τους συναδέλφους, υπενθυμίζοντας ότι η αλληλεγγύη είναι καθημερινή υπόθεση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή, μαζί με άλλα σωματεία, σε διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Πέμπτη 6 Μαρτίου, την ώρα έναρξης του Συνεδρίου "Η πολιτιστική κληρονομιά στο προσκήνιο! Προς μια κοινή προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη" στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις εφαρμοζόμενες πολιτικές για τον πολιτισμό.
 
Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων (συνημμένα αποστέλλεται η ανακοίνωση
) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ριζάρη (μετρό: Στάση Ευαγγελισμός).


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου