συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση για τις καταλήψεις στην Κάλυμνο


Τις μέρες αυτές η μαθητική κοινότητα στο νησί μας βρίσκεται επί ποδός. Οι μαθητές μας διαισθανόμενοι την πίεση και το αδιέξοδο, την παραπέρα υποβάθμιση της παιδείας που τους προσφέρεται, καθώς και την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους που θα προκαλέσει ο νομός για το Νέο Λύκειο, κινητοποιήθηκαν αποφασίζοντας κατόπιν γενικών συνελεύσεων, καταλήψεις των σχολείων τους.

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου συμμεριζόμενη την αγωνιά των μαθητών μας αλλά και των γονέων και κηδεμόνων, όπως εκφράστηκε δια μέσω των αντιπρόσωπων τους στην Ένωση Γονέων, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα που δίνει η νεολαία μας. Στεκόμαστε δίπλα τους, δίπλα στους γονείς, ενισχύουμε με τη στάση μας αυτόν τον αγώνα. Κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη, οργανώνουμε και καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα του νησιού μας να στρατευτεί εναντία στο νόμο για το Νέο Λύκειο αλλά και σε όλα αυτά που μας στερούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας.
Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να σταθούν με συνέπεια και αξιοπρέπεια μπροστά στα προβλήματα και τα εμπόδια που μπαίνουν στη μόρφωση των παιδιών τους, να είναι συμπαραστάτες τους και όχι αντίπαλοι. Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι μας, εκπαιδευτικοί και γονείς, χρειάζεται να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στην αγωνιζόμενη νεολαία προστατεύοντάς την από απειλές, εκβιαστικά διλήμματα και αυταρχικές συμπεριφορές απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Εν προκειμένω η καταχώρηση απουσιών στο δρόμο, όταν λόγω κατάληψης δεν γίνονται μαθήματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα. Χώρος εργασίας είναι αποκλειστικά και μόνο το σχολείο και οι αίθουσες.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουμε την Τέταρτη 19/03/14 στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο αλλά και νωρίτερα στην πορεία που θα πραγματοποιήσουμε ξεκινώντας από τη πλατεία Ανάστασης στις 10 π.μ.
Κανένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε.
17/03/2014
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας
                                         Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή
emailbelmedwd@hotmail.com belmedwd@gmail.com
blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου