συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

«Εσείς παιδάκια ελάτε …»: ένα βίντεο για την εκπαίδευση


«Εσείς παιδάκια ελάτε …» είναι ο αθώος τίτλος ενός σαρκαστικού βίντεο κλιπ που έβγαλε το συνδικάτο μετάλλου Γερμανίας (IG Metall) για να καταγγείλει τον επιλεκτικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τις αδικίες που επιφέρει. O τίτλος αναφέρετε σε ένα παραδοσιακό γερμανικό χριστουγενιάτικο παιδικό τραγούδι. Μια τρυφερή παιδική φωνούλα τραγουδάει σε γνωστό ρυθμό και περιγράφει πως πετιούνται ένα-ένα τα παιδάκια εκτός συστήματος.
Το κλιπ εντάσσεται στην καμπάνια “Επανάσταση Εκπαίδευση” (Revolution Bildung) που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο το συνδικάτο IG Metall. Με δράσεις σε όλη τη Γερμανία προσπαθεί να αναδείξει τις κατάφορες αδικίες του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος με στόχο να συσπειρώσει μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους  “Για καλή εκπαίδευση. Για όλους.” (Für gute Bildung. Für alle.)


Αυτό το τόσο “σύγχρονο” μοντέλο εκπαίδευσης, που εφαρμόζεται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, είναι το μοντέλο που προωθεί o ΟΟΣΑ … “για την ποιοτική βελτίωση της εκπαίδευσης” με στόχο την οικοδόμηση μιας πιο ανταγωνιστικής "Κοινωνίας της Γνώσης". Στην πραγματικότητα όμως σημαίνει διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Κομβικό ρόλο για την επίτευξή της παίζει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν είναι επομένως μόνον αγώνας για την υπεράπιση της δουλειάς μας, αλλά πάλη για την υπεράσπιση ενός πολύτιμου κοινωνικού αγαθού, της παιδείας.

Υποτιτιτλισμός: Σοφία Καρατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου