συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΛΜΕ Φωκίδας: Καταγγελλία εναντίον της οινικής δίωξης συναδέλφων της ΕΛΜΕ Φωκίδας


ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΙΝ. ΔΙΩΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, καταγγέλλει την ποινική δίωξη εναντίον συναδέλφων εκπαιδευτικών από τη Φωκίδα, που στην ουσία κατηγορούνται για υποκίνηση καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αναφοράς που έγινε στον εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας, με βάση την οποία εγκαλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι γονείς, για τη στάση που κράτησαν σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ιτέας. Ενώ αρχικά ο Εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών την επανέφερε.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αφού στη συγκεκριμένη αναφορά περιλαμβάνονται ονόματα και στοχοποιούνται ανήλικοι μαθητές.
Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στο να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και να καταστείλουν με το φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική. Εντάσσεται και εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλει το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨, να επιβάλει δηλαδή κλίμα τρομοκρατίας στο λαό για να σταματήσει να διεκδικεί.
Με τη συγκεκριμένη ποινική δίωξη, όμως, διώκεται η άποψη. Διώκεται η στάση και η γνώμη των συναδέλφων, η οποία εκφράστηκε σε ΓΣ Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίζει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας, να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμά να σηκώσει κεφάλι, θα έχει μπλεξίματα με το νόμο!
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς, όλοι οι εργαζόμενοι καταδικάζουμε τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης δε θα περάσει!
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων!
Να μην τολμήσουν να εμπλέξουν το όνομα κανενός μαθητή μας!
Να σταματήσει κάθε δίωξη που στρέφεται εναντίον των αγώνων
και του κινήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου