συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σωμ. Εργαζομένων Δ. Βύρωνα: Για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα για το σχολικό έτος 2014-2015.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς
του Δήμου Βύρωνα για το σχολικό έτος 2014-2015.

Διαβάσαμε στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Βύρωνα τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που μπορούν οι ενδιαφερόμενες οικογένειες να κάνουν αίτηση εγράφης ή επανεγγραφής των παιδιών τους για το σχολικό έτος 2014-2015.
Διαπιστώνουμε ότι από τους δέκα σταθμούς οι τρεις Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργούν στον Καρέα, (ήδη μέχρι σήμερα λειτουργούν δύο δημοτικοί σταθμοί που για να καλύψουν όλες τις θέσεις μεταφέρονται πολλά παιδιά από τις γειτονιές του Βύρωνα).
Σε μια περίοδο δύσκολη και σκληρή για τη λαϊκή οικογένεια που θα μείνουν πολλά παιδιά έξω από τους δημοτικούς σταθμούς ο Δήμος Βύρωνα μεταφέρει τον 3ο Π. Σταθμό και τον μεταστεγάζει σε καινούργιο δημοτικό κτίριο, τη στιγμή που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την εγγραφή ακόμη 75 παιδιών στο νέο σταθμό, εάν κρατήσει σε λειτουργία τον τρίτο Παιδικό Σταθμό στο κτήριο που στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Η επιλογή να λειτουργήσει και τρίτος σταθμός στον Καρέα σε νοικιαζόμενο κτήριο στην οδό Παύλου Μελά, αλλά και η επιλογή να εγκαταλειφθεί το κτήριο που στεγάζεται ο τρίτος σταθμός και να μεταφερθεί στο νέο δημοτικό κτήριο δεν έγινε για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αλλά κρύβει άλλες σκοπιμότητες.
Οι Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να βρίσκονται στις γειτονιές της πόλης. Αυτό εξυπηρετεί την κάθε οικογένεια και όχι να μεταφέρονται τα παιδιά με τα σχολικά από το Βύρωνα στον Καρέα, επιβαρύνοντας εκτός των άλλων με παραπάνω έξοδα το Δήμο αλλά και τους γονείς που πληρώνουν εκτός από τα τροφεία και το σχολικό.
Καλούμε την απερχόμενη και τη νέα δημοτική αρχή να επανεξετάσουν την απόφαση αυτή και να λειτουργήσουν με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Να σεβαστούν τις αναλογίες που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ παιδιών και παιδαγωγών και όλου του προσωπικού που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει άρτια ο κάθε παιδικός σταθμός.
Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη να υπάρχει συμμετοχή όλων των παρατάξεων και του σωματείου στην επιτροπή εγγραφής των παιδιών, για λόγους διαφάνειας, αντικειμενικότητας και έλεγχου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Παναγιωτόπουλος Χρήστος Χαλβαντζής Γεώργιος


Ιούνιος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου