συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΟΛΜΕ: 22/7/14 - Ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις

  • πορεία από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στις 8.30 π.μ., με κατάληξη στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης, που αποφάσισαν τα συντονιστικά των διαθέσιμων
  • συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ, Τρίτη 22/7, 12.30 μ.μστο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15)

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 16/7/2014
22 Ιουλίου 14
Ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις

Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 22 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 συναδέλφων μας και να καταργήσει σημαντικές ειδικότητες και τομείς (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα (ΕΕ και ΔΝΤ). Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαθεσιμότητες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα ΑΕΙ, στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες και σε μια σειρά άλλους κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου εντάσσεται στο σχεδιασμό της για τη δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων σε ολόκληρο το Δημόσιο, την άρση της μονιμότητας και το άνοιγμα του δρόμου προς μαζικές απολύσεις το επόμενο διάστημα.

Από την πρώτη ημέρα της διαθεσιμότητας, ο κλάδος μας διακήρυξε ότι ο μαζικός αγώνας περνάει σε νέα φάση. Είναι υποχρέωση του κάθε εκπαιδευτικού, του κάθε συναδέλφου, είναι υπόθεση τιμής για ολόκληρο τον κλάδο να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στην εκπαίδευση. Ένα χρόνο τώρα οι συνάδελφοί μας της τεχνικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και ολόκληρος ο κλάδος έδωσε και συνεχίζει να δίνει σκληρό και άνισο αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
Συνάδελφοι,
Ένα χρόνο μετά τη μαύρη ημέρα για την τεχνική, αλλά και ολόκληρη την εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις είναι κοινός και δίκαιος.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να ορίσει την 22 Ιουλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε και καλεί όλες τις ΕΛΜΕ να διοργανώσουν την ημέρα αυτή τοπικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΟΛΜΕ,
την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 12.30 μ.μ.
στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
(Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15).
Θα προηγηθεί η πορεία από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στις 8.30 π.μ., με κατάληξη στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης, που αποφάσισαν τα συντονιστικά των διαθέσιμων.

Ταυτόχρονα, απευθύνουμε κάλεσμα στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, στους Διοικητικούς Υπαλλήλους των ΑΕΙ και σε όσους κλάδους εργαζομένων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, καθώς και στις αντίστοιχες ομοσπονδίες τους, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας!
  • Ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις
  • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης
  • Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους
  • Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
  • Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου