συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Σε αναζήτηση καθηγητών ο Β. Έβρος. Τα κενά ανέρχονται σε 1.342 ώρες εβδομαδιαία!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μία χρονιά είμαστε θεατές του ίδιου έργου! Τα σχολεία θεωρητικά ξεκίνησαν, πρακτικά όμως χάνονται 1.342 ώρες την εβδομάδα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών! Τα κενά αφορούν σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες και κυρίως στους ΠΕ02 (Φιλόλογοι) και ΠΕ03 (Μαθηματικοί).

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση ουσιαστικά δε γίνονται μόνιμοι διορισμοί (μόλις 94 καθηγητές διορίστηκαν τη σχολική χρονιά 2013-2014 και μάλιστα μετά τα Χριστούγεννα!), ενώ ταυτόχρονα έχουμε χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, διογκώνει το πρόβλημα από χρόνο σε χρόνο.

Δε θα σχολιάσουμε τον αριθμό των κενών, διότι τα σχόλια σε τέτοιες περιπτώσεις περιττεύουν, θα ρωτήσουμε όμως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας: Αυτές οι ώρες πώς θα αναπληρωθούν; Να θυμίσουμε ότι πέρσι το Πάσχα κλήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα μέσα στις γιορτές για να καλύψουν τη μία ή τις δυο μέρες κατάληψης (ώρες που ήδη είχαν αναπληρωθεί με περικοπή περιπάτων). Να θυμίσουμε ότι η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων έγινε «για να ελέγχονται οι καθηγητές, ώστε να βγάζουν την ύλη». Να θυμίσουμε ότι το «Νέο» Λύκειο από φέτος έχει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις και στις τρεις τάξεις.

Η λειτουργία και ο προγραμματισμός της δημόσιας Εκπαίδευσης δεν πρέπει να αποτελεί «στοίχημα» για το υπουργείο που πρέπει να «κερδηθεί», αλλά πρωταρχικό μέλημα και υποχρέωση!

Ζητάμε άμεσα μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Όχι άλλες χαμένες διδακτικές ώρες, όχι άλλα λόγια και υποσχέσεις!

Θέλουμε ΕΡΓΑ!!!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική Κωτούλας Τάσος

Ορεστιάδα 16- 9- 2014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου