συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Α ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: κάλεσμα στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στη μνήμου του Π. Φύσσα


Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος από εγκληματίες της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής»..Αυτή η δολοφονία διαδέχθηκε τις αλλεπάλληλες επιδρομές τραμπούκων κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα με αποτέλεσμα εννιά τραυματίες, τις χουντικού τύπου φιέστες στον Μελιγαλά, τις προκλήσεις στα Γιαννιτσά, αλλά και μια σειρά φόνους και κακοποιήσεις δύσμοιρων μεταναστών στα μουλωχτά. Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε τον τραγικό καμβά των εγκλημάτων της μνημονιακής καταστροφής με τις εκατοντάδες αυτοκτονίες και τις δολοφονημένες ελπίδες. Γιατί αυτά τα δυο πάνε μαζί. Όσο ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του εναντίον του λαού θα εντείνεται, τόσο θα εξοπλίζουν το χέρι της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Είναι αυτοί, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ψήφισαν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και ως πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ αυτόν που ήθελε να πουλήσει την μισή Ελλάδα, αλλά πιάστηκε στα πράσα. Οι ίδιοι ομολογούσαν στη βουλή ότι το μνημόνιο έχει και καλές πλευρές ή ότι θα έδιναν κι αυτοί τις βάσεις στους Αμερικανούς για να βομβαρδίσουν, αλλά όχι τσάμπα! Και βεβαίως, είναι αυτοί, οι φασίστες που υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το σύστημα και την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν στρέφονται φανατικά κατά όλων των κινητοποιήσεων.

Εξάλλου, δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι οι φασίστες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα την ώρα που το λαϊκό κι εργατικό κίνημα αφυπνιζόταν, με αιχμή την απεργία διαρκείας των καθηγητών κι άλλων κλάδων. Ένα χρόνο μετά, τιμάμε τον Παύλο Φύσσα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής και του συστήματος ,που σκοτώνει τους νέους και τις ζωές μας.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ωσότου τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν αμείλικτα οι ηθικοί αυτουργοί κι όλοι όσοι οργανώνουν και εξοπλίζουν τους φονιάδες. Πάνω από όλα θεωρούμε ότι αντιφασιστική πάλη πρέπει να ενταθεί και να συνδεθεί με το συνολικό αγώνα για την ανατροπή της κανιβαλικής επιδρομής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην πορεία μνήμης και διαμαρτυρίας στις 18/9 18:30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου που διοργανώνουν αντιφασιστικοί φορείς και οργανώσεις της πόλης.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνεται και από το ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, ΠΑΣΥ την Πέμπτη 18/9 στις ΐ9.0θ μ.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου