συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Α' , Γ', Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών για την “Παρέλαση του Λαού”, 28 Οκτ 2011


Α, Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ

Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών για την “Παρέλαση του Λαού”,

την 28η Οκτωβρίου 2011

Στις 23 Οκτωβρίου δικάζονται στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης 10 συμπολίτες μας, μεταξύ τους και οι συνάδελφοι δάσκαλοι Ηλίας Σμήλιος και Θανάσης Αγαπητός, γιατί συμμετείχαν στην «Παρέλαση του Λαού», όπως ονομάστηκε η μαζική λαϊκή διαμαρτυρία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011.

Την 28η Οκτωβρίου 2011, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν στην επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ, το πραγματικό της νόημα, βροντοφωνάζοντας το δικό τους «ΟΧΙ», στην οικονομική εξαθλίωση της χώρας και την καθημερινή εξόντωση των εργαζομένων. Χιλιάδες συμπολίτες μας, εξέφρασαν την οργή τους για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης, που υπηρετούν πιστά τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την τρόικα. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων και του κεφαλαίου που επιβάλλουν την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας.

Τρία χρόνια μετά κρατικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος φαίνεται να ζητούν “εκδίκηση”. Θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στις πολιτικές τους. Θέλουν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει και να αντιστέκεται.

Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, σε μια προσπάθεια αποτροπής κάθε αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική του, επιχειρεί να συκοφαντήσει, να βγάλει παράνομο και να τιμωρήσει κάθε λαϊκό αγώνα, από την “Παρέλαση του Λαού” μέχρι τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και από τον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, καθηγητών και σχολικών φυλάκων μέχρι τους αγώνες ενάντια στα κλεισίματα επιχειρήσεων, τη διάλυση-ιδιωτικοποίηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και τις απολύσεις.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως, δε μας φοβίζουν! Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο το λαό θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα με την ελπίδα και τη σιγουριά ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε μια ΝΕΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που θα στείλει οριστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές στα αζήτητα της ιστορίας…

Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος των συναδέλφων μας και όλων των κατηγορούμενων!

ΠΕΜΠΤΗ 23/10: καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, στις 11.30 π. μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου