συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσ/νίκης: Διακήρυξη για τις εκλογές των ΕΛΜΕ


Αγωνιστική Παρέμβαση: Διακήρυξη για τις εκλογές των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

  • Καμία απόλυση – ειδικότητες και καθηγητές πίσω στα σχολεία!
  • Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα – φωτιά!
  • Για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!
  • Για την ανατροπή Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της πολιτικής τους

Ένα και δυο: τη μοίρα μας δεν θα την πει κανένας Ένα και δυο: τη μοίρα του ήλιου θα την πούμ' εμείς.

Οδυσσσέας Ελύτης, Ήλιος ο Πρώτος

Εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές! Όχι συνένοχοι και θεατές!

Καμία αναμονή! Καμία ανακωχή!

Αντεπίθεση πανεργατική τώρα!

Κυβέρνηση και εκπρόσωποι ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζουν τρίτο Μνημόνιο με νέα μέτρα – φωτιά που η εφαρμογή τους θα χειροτερεύσει δραματικά τις ζωές μας. Οι αποφάσεις είναι προειλημμένες στα πλαίσια των μνημονίων που υπογράφτηκαν, οι διαφωνίες αφορούν τον τρόπο και ρυθμό εφαρμογής. Η κυβέρνηση επιθυμεί την αποσπασματική εφαρμογή των μέτρων, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ενώ η τρόικα επιμένει στο σύνολο γιατί προσβλέπει στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων, και την παράλυση του λαϊκού παράγοντα.

Τα μέτρα αυτά συνιστούν συνολική επίθεση: νέο ασφαλιστικό – τερατούργημα, νέο μισθολόγιο – πεινολόγιο, ομαδικές απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατάργηση αντισυνδικαλιστικός νόμος που χτυπά κυρίως τα πρωτοβάθμια σωματεία κ.ά. Ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει για ασφάλιση και περίθαλψη μειωμένες δαπάνες κατά 460 εκατ. ευρώ και μείωση κοινωνικού προϋπολογισμού 1,1 δισ. ευρώ, ενώ τα φορολογικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Καμία άλλη περίοδος της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου μας δε σημαδεύτηκε από τόση σκληρότητα σε βάρος των εργαζομένων.Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ενταγμένη στα πλαίσια ενός συνολικού αντιλαϊκού σχεδιασμού κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ χωρίς τέλος. Πριν ακόμη τελειώσει η εφαρμογή του συνόλου των μέτρων που περιγράφονται σε Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικούς νόμους, αποφασίζεται η συνέχιση της επιτήρησης και εποπτείας της χώρας με νέα μνημόνια μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας και το νέο προληπτικό μηχανισμό στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Η μόνη διέξοδος είναι να έρθει στο προσκήνιο ο εργαζόμενος λαός, το κίνημα και οι διεκδικήσεις του. Να ξεπεράσουμε την προπαγάνδα του φόβου ότι η ζωή στηρίζεται στο έλεος των δανειστών και της Τρόικας, την παράλυση της εκλογικής αναμονής σήμερα και της περιόδου χάριτος αύριο. Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ. Δε θα αφήσουμε να κριθούν τα πάντα ερήμην μας...

Παιδεία ονείρων ή ομήρων; Να βάλουμε φραγμό στη διάλυση και οπισθοδρόμηση του σχολείου!

Η εκπαίδευση είναι πλέον ανεπανόρθωτα τραυματισμένη από τις συνεχείς επιθέσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ των προηγούμενων χρόνων μετην κατάργηση μιας σειράς υποστηρικτικών δομών του δημόσιου σχολείου (οργανισμός εκδόσεως βιβλίων, σχολικών κτιρίων, κλείσιμο 700 βιβλιοθηκών, κατάργησης της ΠΔΣ και της ενισχυτικής, κατάργησης της παράλληλης διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, κατάργηση της φύλαξης και διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων κ.ά.). Η επίθεση συνεχίζεται με τα τεχνικά σχολεία να λειτουργούν με έλλειμμα ειδικοτήτων και 2.500 λιγότερους συναδέλφους από τις μαζικές διαθεσιμότητες – απολύσεις, με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς και δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε υπερμεγέθη τμήματα. Η εφαρμογή του νόμου για το «νέο Λύκειο» θα εκδιώξει βίαια και μαζικά τους μαθητές από την εκπαίδευση για να τους παραδώσει στην πρόωρη κατάρτιση και στην απλήρωτη μαθητεία. Οι δαπάνες για την παιδεία από το 2,75% που ήταν πέρσι μειώθηκαν φέτος στο 2,35% σε ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο ενισχύεται μέσω της αξιολόγησης, των υποχρεωτικών μετακινήσεων, το νέο μισθολόγιο–πείνας, τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του Λοβέρδου να προωθήσει την εθελουδουλία στην κάλυψη των κενών (αναπληρωτές χωρίς αμοιβή, αλλοίωση των δικαιωμάτων της γονικής άδειας κ.ά.) και με τις αλλαγές που προανήγγελλε στο εξεταστικό, τις αναθέσεις μαθημάτων κ.ά., ενώ για τους αναπληρωτές που εργάζονται συνεχίζει να μη μετράει προϋπηρεσία για διορισμό.

Θέλουν τον εκπαιδευτικό με μισθό πείνας, αξιολογούμενοκαι υπό εργασιακή εφεδρεία – απόλυση, εξαρτημένο από την αυθεντία του διευθυντή, χωρίς παιδαγωγικήελευθερία,χειραγωγημένοαπότηνεκάστοτε κυβέρνηση.Η εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση, αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά στη βάση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τα καλύτερα δεν έρχονται: εμείς θα τα φέρουμε!

Ο απολογισμός της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος

Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή! Οι αγώνες στα πέντε χρόνια της κρίσης ανέδειξαν χαρακτηριστικά που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε ένα άμεσο σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει τους αγώνες στη νίκη.

Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ. Υπήρξαν κορυφαίες στιγμές που ενώ οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τη μαχητική συμμετοχή στις απεργίες και τις διαδηλώσεις (Μάης 2010, Οκτώβρης 2011, Φλεβάρης 2012 κ.ά.) έδειχναν το δρόμο της συνέχισης των αγώνων, οι ανυπόληπτες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απέφυγαν κάθε προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων. Δε στήριξαν τον αγώνα των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Συνεχίζουν να πορεύονται με τις καθιερωμένες 24ωρες απεργίες (ξεπέρασαν τις 50!), οι οποίες ούτε τους εργαζόμενους εμπνέουν, αλλά ούτε τις εξουσίες φοβίζουν. Ακόμα απέφυγαν κάθε ουσιαστική στήριξη σεκλαδικούς αποφασιστικούς αγώνες (ΕΡΤ, καθηγητές, κ.ά.). Ούτε το μεγάλο κλίμα ανυπακοής των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση αξιοποιείται από την ΑΔΕΔΥ για τη χάραξη ενός αγωνιστικού σχεδίου αποφασιστικού χαρακτήρα.

Τα χαρακτηριστικά ηρωικών κλαδικών αγώνων. Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι διοικητικοί στα ΑΕΙ, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες κ.ά. κέρδισαν τη λύση επιμέρους αιτημάτων τους και άφησαν ανοιχτή μια θετική εξέλιξη για τις μεγάλες διεκδικήσεις τους, όπως το να μην γίνουν καθόλου απολύσεις και να επαναλειτουργήσουν οι καταργημένες δομές. Αυτοί οι αγώνες είχαν: παρατεταμένο χαρακτήρα, πολυμορφία και αποφασιστικότητα στις μορφές πάλης (καταλήψεις, αποκλεισμοί, κέντρα αγώνα κ.ά.), δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων (συντονιστικά, επιτροπές αγώνα, κοινές γενικές συνελεύσεις). Αναδείχτηκε ακόμη η μεγάλη αδυναμία αυτών των αγώνων, η έλλειψη ουσιαστικού συντονισμού.

Για τους πολιτικούς στόχους του κινήματος. Η ανελέητη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι ανάδειξε την αναγκαιότητα πολιτικών στόχων στις διεκδικήσεις τους, ώστε οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα να είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και όχι θεατές της αδιέξοδης αναμονής των εκλογών. Η πολιτικοποίηση του κινήματος οδήγησε στο διώξιμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις με την καθοριστική τους στάση στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ συνέβαλαν να γίνουν αποφάσεις του κλάδου: η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η ρήξης με τα δεσμά της ΟΝΕ και της ΕΕ, η κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας, κ.ά.

Σήμερα σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με ευθύνη της ηγεσίας της ΟΛΜΕ έχουν εγκαταλειφτεί όλες κρίσιμες διεκδικήσεις του 16ου Συνεδρίου. Προτεραιότητες των παρατάξεων των ΣΥΝΕΚ και του ΠΑΜΕ είναι αποκλειστικά τα σχέδια των κομμάτων τους μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Με τη στάση τους δικαιώνουν τη ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) που δε ψήφισαν τις παραπάνω θέσεις στο συνέδριο.

Για τον αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων.Θέλουμε να τονίσουμε τη συμβολή των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ στο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της πόλης που έδωσε τη δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Σήμερα αυτή η επιλογή μπορεί να αποτελέσει δρόμο μαζικής συσπείρωσης των εργαζόμενων κόντρα στην παρακμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, απέναντι στον παρακολουθητικό ρόλο της ΟΛΜΕ και στα αδιέξοδα του κομματικού συνδικαλισμού του ΠΑΜΕ. Ο μαζικός συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων μπορεί λόγω της ανεξαρτησίας και της δημοκρατικής λειτουργίας του να σπάσει το κλίμα αναμονής και ανάθεσης, να συμβάλλει στην αναζωογόνηση των σωματείων με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Για το πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Οι κοινές εκδηλώσεις των ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα (ασφαλιστικό, αξιολόγηση, κρίση στην παιδεία, για τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, κ.ά.), οι κοινές παρεμβάσεις στις διοικήσεις (για διαφανείς διαδικασίες, για αυθαιρεσίες, λειτουργία σχολείων, παράλληλη διδασκαλία ξένων γλωσσών κ.ά.) και η προσπάθεια ανοίγματος των ΕΛΜΕ προς την κοινωνία με πολιτιστικές και μορφωτικές δραστηριότητες (ταινίες, θέατρο, συναυλίες κ.ά.) πρέπει να πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά με καλύτερο προγραμματισμό, αφιερώματα και φεστιβάλ παιδείας που θα περιλαμβάνουν και τις πολιτιστικές δραστηριότητες εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο συντονισμός όλων των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων ΠΕ, με την επιδίωξη συμμετοχής αναπληρωτών, φοιτητών, γονιών και μαθητών, είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ για την ανασυγκρότηση του κινήματος των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα.

Γενικές Συνελεύσεις τώρα παντού και πανεργατικό αγώνα διαρκείας για την ανατροπή!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, μετά και τις πετυχημένες κινητοποιήσεις της 24ωρης απεργίας της 27/11 και μπροστά στο νέο μπαράζ μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε Γ. Σ. σε όλο το δημόσιο.

Η παρακολουθητική στάση της ΟΛΜΕ στο πρόγραμμα δράσης που χαράσσει η ΑΔΕΔΥ και ψήφισαν ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ που οδηγεί τον κλάδο στην αδράνεια και τον παροπλισμό πρέπει να αλλάξει. Τα υποβαθμισμένα αιτήματα που ψήφισαν πρόσφατα οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ από κοινού με τη ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ, δεν απαντάνε στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

Να επαναφέρουμε τις διεκδικήσεις του 16ου συνεδρίου, των μαζικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ του Μαΐου –Σεπτεμβρίου του 2013, και αφορούν πολιτικούς στόχους ενάντια σε χρέος, μνημόνιο, ΟΝΕ, ΕΕ και τα αιτήματα αιχμής για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και διπλασιασμό των αποδοχών στους νέους καθηγητές, για πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, καμία απόλυση - πίσω στα σχολεία ειδικότητες και καθηγητές, για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, και τα άλλα ψηφισμένα αιτήματα για το δημόσιο σχολείο και τη ζωή μας.

Οι συνελεύσεις να αποφασίσουν ο κλάδος να προχωρήσει σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία σε πολύμορφο, αποφασιστικό και ανυποχώρητο πανεργατικό αγώνα που θα περιλαμβάνει απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δημόσιων χώρων, εκδηλώσεις κ.ά.

Οι προτάσεις και οι θέσεις μας

  • Ανατροπή του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

  • Διαγραφή του χρέους-Κατάργηση των Μνημονίων & άρνηση του νέου-Έξοδος από ευρώ και ΕΕ

  • Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό

- Καμία απόλυση. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Να επιστρέψουν στα σχολεία οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν και οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα. Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι διοικητικοί των ΑΕΙ.

- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Τώρα επαναφορά του μισθού του πρωτοδιόριστου στα επίπεδα του 2009. Καμιά περικοπή σε συντάξεις και εφ’ άπαξ, πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας.

- Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου μας στην προ του 2013 κατάσταση.

- Να ανατραπεί όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό πλαίσιο της αξιολόγησης. Να καταργηθούν όλοι οι σχετικοί νόμοι και οι νόμος για το Μισθολόγιο. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εργαζομένους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Να καταργηθεί το αντιδημοκρατικό πειθαρχικό δίκαιο.

- Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα, με βάση την προϋπηρεσία (η οποία πρέπει να προσμετρηθεί στο σύνολό της από το 2010) και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Να καλυφθούν όλα τα κενά. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

- Όχι στην κατεδάφιση της Δημόσιας Παιδείας. Να ανατραπεί ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/13 για το Λύκειο. Αγωνιζόμαστε για πραγματικά Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στην κατεύθυνση, 10 στα εργαστήρια.

- Ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης για να ενταχθεί στο ενιαίο 12χρονο σχολείο σε μια προσπάθεια συνδυασμού της ακαδημαϊκής γνώσης με την πολυτεχνική γνώση, δηλαδή βασικές επιστημονικές γνώσεις πάνω στους τομείς της παραγωγής. Αυτό απαιτεί την αξιοποίηση εκπαιδευτικού προσωπικού και υποδομών της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Κοινωνική Ασφάλιση είναι λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή τους.

- Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων. Να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις εργατικές και άλλες συλλογικότητες.

- Οργανικές θέσεις για όλους με διατήρηση των χαρακτηριστικών που της δίνει το Σύνταγμα και ο διορισμός. Κριτήρια, μόρια και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Τα πάντα στη δημοσιότητα!

Αγωνιζόμαστε και ονειρευόμαστε ένα άλλο σχολείο

Ήρθε η ώρα για ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο, που δε θα υπερασπιστεί μόνο το δημόσιο δωρεάν σχολείο, αλλά και θα αγωνιστεί για τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, διεκδικώντας ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Αυτή είναι απάντηση στο σημερινό στεγνό από εκπαιδευτικό όραμα, εξετεταστικοκεντρικό και αυταρχικό σχολείο.

Ένα σχολείομε παιδαγωγική ελευθερία, με ανοιχτό παράθυρο στη γνώση και τη ζωή, που θα στηρίξει την προσπάθεια της κοινωνίας να βγει από τον κύκλο της χρεοκοπίας και των Μνημονίων. Που θα καλύπτει με επάρκεια μορφωτικές ανάγκες που σήμερα καλύπτονται εξωσχολικά (π.χ. ξένες γλώσσες, πληροφορική) και θα δίνει διέξοδο σε πολύπλευρες ανάγκες των νέων (πολιτισμός, αθλητισμός, ψυχαγωγία κλπ.). Σχολείο που θα απορρίπτει την απόρριψη. Στόχος: όσοι μαθητές ξεκινούν, τόσοι και να τελειώνουν τη 12χρονη εκπαίδευση. Το σημερινό σύστημα των συνεχών εξεταστικών «συμπληγάδων» να αντικατασταθεί από ένα ολοκληρωμένο, ουσιαστικό πρόγραμμα αντισταθμιστικής - εξωδιδακτικής στήριξης.

Σχολείο δημοκρατικό, με τηνευθύνη στην ίδια την σχολική κοινότητα, συλλογικά- δημοκρατικά- ελεύθερα. Σ’ αυτά τα πλαίσια, το ίδιο το σχολείο (εκπαιδευτικοί-μαθητές-γονείς) προσδιορίζει τους στόχους, απαιτεί την υλική – μορφωτική στήριξη για την υλοποίησή τους, ελέγχει την εφαρμογή τους, διορθώνει τα λάθη, παίρνει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξή τους. Μ’ αυτή την έννοια, απορρίπτεται η προωθούμενη αυταρχική – γραφειοκρατική – αντιδραστική λογική της αξιολόγησης που με διάφορες μορφές προωθείται.

Μπροστά στις εκλογές των ΕΛΜΕ ...

...και με την ψήφο τους καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (ΠΑΣΚ). Τα κόμματά τους είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τα δεινά του τόπου και οι ίδιες για τη χρόνια διάβρωση και εκφυλισμό των σωματείων. Να στείλουν μήνυμα καταδίκηςτηςηγεσίας της ΔΑΚΕ που υπονομεύει τις αποφάσεις του κλάδου, απέχει από τις δραστηριότητες των ΕΛΜΕ και τον αγώνα κατά της αξιολόγησης.

Να πουν όχι στην ηττοπάθεια που εκπέμπουν δυνάμεις της Αριστεράς για τους αγώνες και το κίνημα εν αναμονή της κυβερνητικής εξουσίας, εγκαταλείποντας τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου, σε αντιστοίχιση με τη γενικευμένη πλέον πρακτική του πολιτικού τους φορέα!

Να απορρίψουν τις αντιλήψεις και πρακτικές δυνάμεων της Αριστεράς που προτάσσουν μόνιμα και σταθερά το διαφορετικό τηςπαράταξης και του κόμματος και αρνούνται την κλιμάκωση των αγώνων με στόχο τη νίκη.

Αγωνιστική Παρέμβαση …η παράταξή μας

...αποτελεί κομμάτι του πανελλαδικού δικτύου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων, του ανυπότακτου ρεύματος της Αριστεράς.

Συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με δύο εκπροσώπους. Στις πρόσφατες εκλογές για αιρετούς ο κλάδος μας εμπιστεύτηκε για την προσπάθειά μας στην αναζωογόνηση των σωματείων μας, στην ανάπτυξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών αγώνων και μας ανέδειξε τρίτη δύναμη πανελλαδικάστοΚΥΣΔΕ και αύξησε τις δυνάμεις μας καθοριστικά στη Θεσσαλονίκη.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό φορέα. Τα μέλη της και το δυναμικό που τη στηρίζει ανήκουν σε όλο το φάσμα της Αριστεράς και σε ανένταχτους συνάδελφους. Αυτό αποτελεί πηγή δύναμης, γιατί λειτουργεί με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με τις οποίες καθορίζει τη δράση της, ταυτισμένη με τα συμφέροντα της παιδείας και των εκπαιδευτικών.

Πιστεύουμε ότι η κοινή δράση και η αγωνιστική συνεννόηση μέσα στο κίνημα κι όχι οι άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε οι επίπλαστες ενότητες είναι που κάνουν τη διαφορά για να υπάρξουν αποτελέσματα. Αυτή τη στάση υπηρετήσαμε στα Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στις Γ.Σ. των προέδρων.

Συνεχίζουμε να αντλούμε αυτοπεποίθηση από τους μεγάλους αγώνες τους κλάδου (του 1988, του ’97 του ’98 του 2006 μαζί με τους δασκάλους, του 2013) με τους οποίους κατοχυρώσαμε νίκες στις διεκδικήσεις Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τίποτα να μη χαρίσουμε.

Τη χρονιά που πέρασε οι Παρεμβάσεις προσπάθησαν για τον πιο αγωνιστικό τόνο στην κινητοποίηση κατά της διαθεσιμότητας – απόλυσης, για τη μη εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, για ΕΛΜΕ με δραστηριότητα και παρουσία. Στις συνελεύσεις προσπαθήσαμε οι πολύμορφοι αγώνες να εντάσσονται σε ένα σχέδιο αποφασιστικής κλιμάκωσης, σε ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας. Επιμείναμε στον πολιτικό προσανατολισμό του κλάδου, στην αναζήτηση και προβολή του «άλλου δρόμου» για την κοινωνία και την εκπαίδευση.

Διακρίνουμε στις αδυναμίες μας το ότι δεν καταφέραμε, παρά τα βήματα που έγιναν, να κατοχυρώσουμε έναν άλλο ρόλο λειτουργίας των σωματείων μας, γεγονός που έχει σχέση με τη χρόνια διάβρωσή τους από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και με την έλλειψη επεξεργασμένου σχεδίου για αγωνιστικά σωματεία που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εργαζομένων και θα μπορούν να πάνε ένα ενωτικό και αποτελεσματικό βήμα μπροστά με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στις εκλογές διεκδικούμε μαζικά την ψήφο των συναδέλφων για να εκφράσουμε και προωθήσουμε με ενισχυμένη συμμετοχή την αγωνιστική πρόταση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και του κλάδου, για μια νικηφόρα διέξοδο από την κοινωνική καταστροφή.

Μόνο η μαζική παρουσία του κινήματος θα αλλάξει το τοπίο

Συλλογικά, ενωτικά, μαχητικά ανατρέπουμε τα σχέδιά τους

Στηρίζουμε – ψηφίζουμε σε όλες τις ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση

Αλλάξουμε ριζικά τους συσχετισμούς, συμβάλλουμε

και προωθούμε τη γραμμή νίκης των αγώνων!

https://paremvasithess.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου