συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αγων. Παρέμβαση Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης του ΔΣ (3/2/2015)

Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (3/2/2015)

Η Αγωνιστική Παρέμβαση (ΑΠ) θεωρεί ότι μια βασική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία κάθε σωματείου είναι η συστηματική ενημέρωση των μελών του για τα πεπραγμένα του ΔΣ. Θα προσπαθούμε να κοινοποιούμε τους συναδέλφους μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α΄ ΕΛΜΕ (όπου την ΑΠ εκπροσωπεί ο συν. Αντώνης Γαζάκης) ένα ενημερωτικό δελτίο για τις αποφάσεις του, μαζί με σχόλιά μας, τις θέσεις μας, αλλά και τη στάση των άλλων παρατάξεων.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ την Τρίτη 3/2 ασχολήθηκε με τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Έγκριση αγοράς 10 ημερολογίων από το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών».

  2. Απόφαση για συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων της Α΄ ΕΛΜΕ για θέματα ωραρίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί (μάλλον) 16/2. Σχόλιο της ΑΠ: Η πρόσκληση προς τους διευθυντές αποφασίστηκε ως συνέχεια της συνάντησης που είχε το ΔΣ το μεσημέρι της ίδιας μέρας με τον κ. Μαυρίδη, διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αν. Θεσσαλονίκης, με θέμα τα ζητήματα καταστρατήγησης του διδακτικού και του εργασιακού ωραρίου σε αρκετά σχολεία. Ο κ. Μαυρίδης αναγνώρισε το δίκαιο των περισσοτέρων από τα αιτήματά μας, σημειώνοντας ότι αρκετές από τις περιπτώσεις που αναφέραμε είναι παράτυπες και παράνομες, αλλά απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες γραπτές εντολές προς τους διευθυντές.

  3. Απόφαση για πρόσκληση προς τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για συνάντηση με τα ΔΣ της Α΄, Β΄ και Δ΄ ΕΛΜΕ την Τρίτη 10 Φλεβάρη στις 6 μμ στην ΕΔΟΘ.

  4. Πρόταση για θεατρική παράσταση στην αίθουσα «

    Αλέξανδρος», χωρίς συγκεκριμένη απόφαση.

  5. Συμμετοχή στο συντονιστικό συμβούλιο τ

    ων ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης (διελμικό) μόνο με αποφάσεις/προτάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ και μεταφορά των όποιων προτάσεων στο ΔΣ για ψήφιση. Έγινε επίσης συζήτηση για την τελική πρότασή μας στο διελμικό σχετικά με την οικονομική συμμετοχή της Α΄ ΕΛΜΕ στο διελμικό ταμείο, η οποία πέρα από τα πάγια έσοδα, αποφασίστηκε να εξαρτάται -χοντρικά- από τον αριθμό των μελών της κάθε ΕΛΜΕ, αφού υπάρχουν ΕΛΜΕ με διπλάσιο αριθμό μελών από άλλες μικρότερες, όπως η δική μας. Σχόλιο της ΑΠ: Στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ υπάρχει μια διάχυτη καχυποψία για το ρόλο και τη σημασία του διελμικού συντονισμού, καθώς υπάρχει, ιδίως στο ΠΑΜΕ, η αντίληψη ότι πρόκειται για εξωθεσμικό όργανο και γι' αυτό δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις. Θα ήταν λάθος η Α' ΕΛΜΕ να λείπει από πρωτοβουλίες συντονισμού για τα κοινά μας προβλήματα, όπως συνήθως γινόταν συχνά μέχρι τώρα ή να συνεργάζεται επιλεκτικά με κάποιες ΕΛΜΕ. Παρ' όλ' αυτά μετά και από την παρέμβαση του εκπροσώπου της ΑΠ εκδηλώθηκε διάθεση για συμμετοχή σε αυτό, έστω και με τους όρους που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

  6. Απόφαση για ημέρα συμβολικής επιστροφής στα σχολεία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, Τετάρτη 11/2, 10πμ στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, 12 μ στον Ευκλείδη.

  7. Η Αγωνιστική Παρέμβαση κατέθεσε πρόταση για

    συμμετοχή στο συλλαλητήριο την ημέρα του Eurogroup (11/2) με την προσυγκέντρωση που αποφάσισαν οι Γ' και Ε' ΕΛΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 6μμ και με κεντρικά συνθήματα αυτά της ΟΛΜΕ για διαγραφή του χρέους. Η ψηφοφορία για την πρόταση κατέληξε σε ισοψηφία -4 υπέρ (1 Αγ. Παρέμβαση, 1 ΠΕΚ, 2 Αγ. Πρωτοβουλία) και 4 κατά (2 ΠΑΜΕ, 1 ΠΕΚ, 1 ΔΑΚΕ). Έτσι η Α΄ ΕΛΜΕ δεν έλαβε απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

  8. Ψηφίσματα που εγκρίθηκαν: α) συμπαράστασης στο δάσκαλο Θ. Αγαπητό και τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους που αθωώθηκαν στη δίκη τους την Παρασκευή 6/2 για την υπόθεση της διαμαρτυρίας στον Φούχτελ, β) καταγγελίας των απολύσεων και των εργοδοτικών αυθαιρεσιών του ΙΑΝΟΥ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου ν. Θεσσαλονίκης, γ) για την επαναφορά της διδασκαλίας της ιταλικής γλώσσας.

Αγωνιστική Παρέμβαση Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

https://paremvasithess.wordpress.com/ - agonistiki.paremvasi231@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου