συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Ψήφισμα αλλελεγγύης στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους Αγαπητό, Αρβανίτη, Κυρατζόπουλο που διώκονται

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας, για μια ακόμη φορά, εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 6 του Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν αθωωθεί, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών.
Αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με Δημάρχους, παραπέμφθηκαν σε νέα δίκη γιατί η εξουσία επιδίωκε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική συγκυβέρνησης-Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Στην πολιτική αυτή του φόβου, εμείς δηλώναμε, και συνεχίζουμε να τονίζουμε κατηγορηματικά, ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά θα παλεύουμε συλλογικά ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις.

Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι πάντα να υπερασπίζεται διωκόμενους συναγωνιστές για τα λαϊκά δίκαια. Κάθε στοχοποίηση αγώνων και αγωνιστών, κάθε φαινόμενο συλλήψεων, προσαγωγών και καταστολής των ΜΑΤ θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 διωκόμενους. Και στις νέες συνθήκες οι σημαίες του αγώνα δεν υποστέλλονται αλλά συνεχίζουν να ανεμίζουν πάντα μαχητικά.
Ζητάμε την εκ νέου δικαστική αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.
  • Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.
  • Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου