συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου: 24ωρη απεργία στις 20/3 για τα εργασιακά



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
                                                    Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.
                                                               ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
                                                ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
                                                                                          www.poeidd.gr
ΧΑΛΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5Ος ΟΡΟΦΟΣ)                                                                                        ΤΗΛ.:  210 52 25 158 
                                                                                                                                                             210 52 27 2 37
           104 32   ΑΘΗΝΑ                                                                                                          ΦΑΞ :  210 52 26 705
                                                                                                                                Email: poeidd@gmail.com

                                                                                                ΑΘΗΝΑ, 15-3-2015

Η νέα κυβέρνηση, που πρόεκυψε από τις εκλογές στις 25-01-2015, με τις προεκλογικές εξαγγελίες της, αλλά και με τη στάση της τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της, δημιούργησε πολλές ελπίδες και προσδοκίες στον ελληνικό λαό, που τα τελευταία χρόνια υποφέρει από μια κρίση που δεν λέει να τελειώσει.
Η ΠΟΕΙΔΔ, στα πλαίσια προάσπισης των δικαιωμάτων των μελών της, συνάντησε και ενημέρωσε τους αναπληρωτές Υπουργούς Πολιτισμού, κο Ξυδακη, και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κο Κατρούγκαλο, και τους έθεσε τα προβλήματα, που απασχολούν τους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους.
Καταρχήν θέσαμε το θέμα της εργασιακής τακτοποίησης των ΙΔΟΧ εργαζομένων, που εξακολουθούν να είναι εργασιακά όμηροι και «υπενθυμίσαμε» τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του όταν ήταν αντιπολίτευση.

Επίσης, ζητήσαμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διακρίσεις (μισθολογικές, δικαιωμάτων, αδειών κλπ) σε βάρος τον ΙΔΟΧ εργαζόμενων και να αναληφθούν από το Υπουργείο νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διόρθωσή τους.
Ζητήσαμε το κράτος να μην λειτουργεί εχθρικά απέναντι στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους και να σέβεται και εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και τις αποφάσεις των ανεξάρτητων αρχών.
Για τα περισσότερα αιτήματά μας οι απαντήσεις που πήραμε ήταν από ασαφείς έως αρνητικές με επίκληση από την πλευρά των νέων Υπουργών των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών και προβλημάτων.
Δυστυχώς, όμως, ακόμη και σε ζητήματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος, βλέπουμε ότι η νέα Κυβέρνηση δεν δείχνει θετικά μηνύματα, χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διόρθωσή τους. Οι καθυστερήσεις των πληρωμών είναι σύνηθες καθεστώς. Ιδιαίτερα για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που τα χρήματα είναι διαθέσιμα (ΕΣΠΑ), είναι απαράδεκτο να εφευρίσκονται προφάσεις για τη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων. Οι λόγοι γραφειοκρατίας που επικαλούνται είναι από ανεπαρκείς έως προκλητικοί, καθώς ο ελληνικός λαός τους όρισε ως κυβέρνηση για να επιλύουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και όχι να τα επικαλούνται!
Για το θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ του πρώην ΥΠ.ΠΟ.Α. δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση επίλυσής του, παρότι ουσιαστικά δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, καθότι ο κύριος όγκος των δικαιούχων απασχολούνται και αμείβονται από έργα ΕΣΠΑ.
Οι προσδοκίες μας για επίλυση των προβλημάτων των επί συμβάσει εργαζομένων από τη νέα κυβέρνηση είναι μεγάλες. Βεβαίως, ο χρόνος που είχε μέχρι τώρα είναι μικρός, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής της δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Πρέπει να της δώσουμε να καταλάβει ότι θα σταθούμε διεκδικητικά απέναντι της και ότι δεν έχει κανένα χρονικό περιθώριο και περίοδο χάριτος, πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να μας αντιμετωπίζουν σαν ένα μικρό και ασήμαντο πρόβλημα. 
Για όλα αυτά η Εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΙΔΔ προκηρύσσει 24ωρη απεργία  για τις 20-3-2015 και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Μπουμπουλίνας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στις 11:00 π.μ. για να τους φωνάξουμε ότι είμαστε εδώ και απαιτούμε άμεσα να αρχίσει η εφαρμογή των δεσμεύσεων τους και να δούμε λύσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                              ΒΑΣΙΟΣ ΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου