συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σχετικά με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδότησης

Οι εκπαιδευτικοί, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, δεν έχουν δικαίωμα να παραιτηθούν όποτε οι ίδιοι επιθυμούν, αλλά σύμφωνα με την εγκύκλιο 48380/Δ1/31‐3‐2014 του πρώην υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου, πρέπει να δηλώσουν παραίτηση το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου κάθε έτους. Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει προσληφθεί τέλος Αυγούστου, η αυτοδίκαια λήξη της υπαλληλικής τους σχέσης στο τέλος του διδακτικού έτους έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός ολόκληρου συνταξιοδοτικού έτους για ελάχιστες μόνο μέρες. Ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την αδικία που διαπράττεται σε βάρος των εκπαιδευτικών σε σχέση με την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής παραίτησης για συνταξιοδότηση.
Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών και να διατηρούν δηλαδή το δικαίωμα της παραίτησης όποτε οι ίδιοι κρίνουν. Για την πλήρωση τέτοιων έκτακτων αναγκών να προβλέπεται η άμεση πρόσληψη συναδέλφων αναπληρωτών, ώστε και το διδακτικό έργο να μην κωλύεται αλλά και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών να μη θίγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου