συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σύλλογος Προσωπικού Υπηρεσιών Καθαριότητας Δ. Πατρέων: για τις υπερωρίες των εργατών καθαριότητας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με έκπληξη και οργή βλέπουμε ότι ο μηχανισμός των Γεωργακόπουλου – Δημαρά να συνεχίζει απτόητος να κλέβει τις υπερωρίες από τους εργάτες καθαριότητας και με τη νέα Δημοτική Αρχή.
Πού ακούστηκε άραγε, ο μηχανισμός μερικών αρπαχτικώνεπιστατών, υπαλλήλων γραφείων, ο πρώην Δ/ντής, η ανεύθυνοϋπεύθυνη υπάλληλος στο γραφείο της Μιαούλη για τα μεροκάματα και τις ώρες των εργαζομένων, με επικεφαλής τον αναρμόδιο υπεύθυνο του γραφείου κινήσεως στη Ξερόλακκα - να εισπράττουν  940€ επιπλέον από ώρες κάθε μήνα, ενώ οι εργάτες και οι οδηγοί να παίρνουν από 150 έως και 300€;
Συνεχίζουν να πλουτίζουν οργανώνοντας δήθεν τη δουλειά!!! στις πλάτες των συναδέλφων που παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα πίσω από το απορριμματοφόρο. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας καταγγέλλαμε και γνωστοποιούσαμε στη Δημοτική Αρχή την κατάσταση. Προφορικά τα έχουμε γνωστοποιήσει πολλές φορές. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Ο ίδιος μηχανισμός παρά την τοποθέτηση νέου Διευθυντή συνεχίζει απτόητος την καταλήστευση του ιδρώτα των εργαζομένων με την ανοχή και της νέας Δημοτικής Αρχής.
Επειδή όμως καταλαβαίνουν ότι οι εργαζόμενοι με επικεφαλής το σωματείο τους, τους πήρανε χαμπάρι και θα αντιδράσουν, οργανώνουν την άμυνά τους.
Με όπλο τη δήθεν φιλική τους σχέση με τη Δημοτική Αρχή και στο ΟΝΟΜΑ της, καταργώντας την ακόμα πολλές φορές, εκβιάζουν, τάζουν θέσεις, απειλούν εργαζομένους, διορίζουν αναρμοδίως και αναξιοκρατικά επιστάτες, παίρνουν τα Βαρέα χωρίς να εργάζονται στις αντίστοιχες εργασίες, κι όλα αυτά προκειμένου να ελέγξουν, να τρομοκρατήσουν, να εκβιάσουν τους εργαζόμενους να τους ακολουθήσουν συνδικαλιστικά, να πάρουν το σωματείο από τους εργάτες και να το κάνουν όργανο της διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής, με μόνο στόχο να συνεχίσουν αυτοί να παίρνουν ένα επιπλέον μισθό κάθε μήνα από ώρες ξεκούραστα.
Οι εργαζόμενοι όμως τους γνωρίζουν καλά. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουν να αλώσουν το σωματείο και να το κάνουν παραμάγαζο της διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής.
Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να βάλει τέλος στην ανομία, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία. Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να συγκροτήσει τώρα ως οφείλει την δομή της υπηρεσίας τοποθετώντας τους επιλεγμένους από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Προϊσταμένους της Δ/νσης, ώστε να λειτουργήσει η υπηρεσία συγκροτημένη νομίμως.
Ελπίζουμε να δοθεί άμεσα εντολή στη διοίκηση να μοιράζει τις υπερωρίες με διαφανή, αξιοκρατικό και δίκαιο τρόπο σ΄αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και να σταματήσει τους κυρίους αυτούς να εκβιάζουν τους εργαζόμενους.
Σε διαφορετική περίπτωση τα ονόματα και οι αμοιβές του παρασιτικού μηχανισμού, που το παίζουν και συνδικαλιστές, θα δοθούν στη δημοσιότητα και στον εισαγγελέα.
Κύριε Δήμαρχε, πρέπει να σπάσουν αβγά - αν πράγματι θέλετε όπως λέτε - να φτιαχτεί ομελέτα…
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ


                                            ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ                            Πάτρα 27-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου