συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ε ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ενημερωτικό συνεδρίασης Δ.Σ. της ΕΛΜΕ


Ενημερωτικό συνεδρίασης Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Την Τρίτη 3-3-2015, στην τακτική του συνεδρίαση το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • Έκδοση ανακοίνωσης κατά της συμφωνίας κυβέρνησης – Eurogroup και καλέσματος να οργανωθεί απογευματινό συλλαλητήριο από σωματεία, φορείς και συλλογικότητες την ημέρα συζήτησης της συμφωνίας στη βουλή.
  • Ημέρα πανελλαδικής δράσης την Πέμπτη 19/3 (η ημέρα να καθορισθεί σε συνεργασία με το συντονιστικό σε διαθεσιμότητα) ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, καθώς και ενάντια στην πολιτική των περικοπών, των χιλιάδων διδακτικών κενών, της κατάργησης των υποστηρικτικών δομών (σχολικών βιβλιοθηκών, ΟΣΚ, ΟΕΔΒ, κ.α.), της εντατικοποίησης μέσω του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών.
  • Σύσκεψη την Δευτέρα 16/3, όλων των εκπαιδευτικών φορέων δασκάλων, γονέων, μαθητών για την οργάνωση συλλαλητηρίου και άλλων δραστηριοτήτων, μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία της ΑΣΓΜΕ, στις 26/2 για σίτιση, περίθαλψη, μεταφορά των μαθητών. Να προστεθούν στο πλαίσιο διεκδίκησης και άλλα αιτήματα του κλάδου: 20 μαθητές στο τμήμα, κάλυψη των κενών - μαζικοί διορισμοί, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων - λειτουργία τώρα της πρόσθετης και ενισχυτικής με ουσιαστικό τρόπο, κ.ά.
  • Γενική συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ την Πέμπτη 12/3, στις 7:00 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Θέμα: «Εκτιμήσεις για προγραμματικές δηλώσεις για εκπαίδευση και για συμφωνία κυβέρνησης – Eurogroup, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του κλάδου και τον προγραμματισμό δράσης». Δευτέρα 9/3 συνεδρίαση Δ.Σ. για τη διαμόρφωση εισήγησης .
  • Διελμικό ( Συντονισμός των ΕΛΜΕ ) στις 10/3, ή στις 11/3/2015. Να προηγηθεί συνάντηση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
  • Έκδοση ανακοίνωσης κατά του διαγωνισμού PIZA. Η ΟΛΜΕ να ζητήσει από το υπουργείο το σταμάτημα του διαγωνισμού.
  • Η εκδήλωση – συζήτηση των ΕΛΜΕ με θέμα: “Η κρίση, το χρέος και η διέξοδος” θα γίνει την Παρασκευή 13/3, στις 6.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ. Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν στην αφίσα και το κάλεσμα των ΕΛΜΕ.
  • Η εκδήλωση – συζήτηση των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ με θέμα: “90 χρόνια δράσης και αγώνες ΟΛΜΕ” που θα περιλαμβάνει συζήτηση και συναυλία θα γίνει την Παρασκευή 27/3, στις 6.00 μ.μ.. στην αίθουσα του ισογείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Ψήφισμα για την ανατροπή μέσα από τους αγώνες και την υπερψήφιση στη βουλή της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των μεσοπρόθεσμων και των εφαρμοστικών νόμων.
  • Παρέμβαση στη δημοτική επιτροπή παιδείας του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, την Τετάρτη 4/3.
  • Συζήτηση στο διελμικό με τη συμμετοχή και των αιρετών για τις υπηρεσιακές μεταβολές (οργανικές θέσεις, αποσπάσεις, κ.ά). Επικαιροποίηση των προτάσεων του κλάδου, ώστε έγκαιρα να τις καταθέσουμε στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης και περιφέρειας, για να γίνει ο προσδιορισμός των κενών του εκπαιδευτικού προσωπικού στη βάση των προτάσεων μας.
  • Η ΕΛΜΕ να συμμετέχει στην Ομάδα εργασίας των ΕΛΜΕ που έχει συγκροτηθεί για την τεχνική εκπαίδευση.
  • Οικονομική ενίσχυση (ημερολόγια) του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.

Ε ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Προξένου Κορομηλά 51 (3ος όροφος)

e.elme.thess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου