συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΡΣΙ: ΔΗΠΑΚ, για γέλια και για κλάματα, όπως συνήθως...

ΔΗΠΑΚ : ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ...

Από ΑΡ.Σ.Ι. - Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας, 30/3/15

Στις 24/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Γενικής Συνέλευσης Γιατρών του Νοσοκομείου μας με τον αν. Υπουργό κ. Ξανθό. Στην συνάντηση αυτή ο αν.Υπουργός “διέρρηξε τα ιμάτιά του” πως τα ... λεφτά (των εφημεριών) υπάρχουν, είναι “προϋπολογισμένα και εκταμιευμένα”, και πως είναι καθαρά “θέμα γραφειοκρατίας” η καθυστέρηση καταβολής τους. Μετά την τοποθέτηση αυτή, και αφού εξακριβώσαμε πως το ταμείο του Νοσοκομείου διαθέτει 4,5 εκ ευρώ, προτείναμε επιτόπου στον αν. Υπουργό ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ από το ταμείο του νοσοκομείου στους γιατρούς τα οφειλόμενα του 2012 και του 2014 που περιλαμβάνονται στους σχετικούς επίσημους πίνακες που έχουν αποσταλθεί από το Υπουργείο στο Νοσοκομείο (σύνολο 693 χιλιάδες ευρώ) για να κάνουν οι γιατροί λίγο ... Πάσχα, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ “ΜΠΑΛΑΚΙ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ να “αποδείξει” πως όντως τα “λεφτά υπάρχουν” και δεν έχουν πάει στο ΔΝΤ – γιατί δυστυχώς μάλλον εκεί έχουν πάει ...

Στις 26/3 το πρωί ο αν. Υπουργός διεμήνυσε πως δεσμεύεται ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2014 από το ταμείο του Νοσοκομείου. Μάλιστα, είπε πως δίνει εντολή να γίνει το ίδιο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, όσον αφορά τους ειδικευόμενους όλων των νοσοκομείων της χώρας. (http://arsigr.blogspot.gr/2015/03/26315.html).

Δυστυχώς όμως το ίδιο απόγευμα η “τρόϊκα” Κουρουμπλής (Υπουργός) – Κοκκινάκης (Γεν. Γραμματέας) – Κοματάς (Υπέυθυνος Οικονομικών Υπουργείου) ΑΚΥΡΩΣΕ την δέσμευση αυτήν. (http://arsigr.blogspot.gr/2015/03/273-11.html).

Ούτε στην διάρκεια της συνάντησης 24/3, ούτε στην επόμενη Γενική Συνέλευση 26/3 ΚΑΝΕΝΑΣ (των εκπροσώπων της ΔΗΠΑΚ συμπεριλαμβανομένων) ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ενάντια στην πρόταση για προκαταβολή των οφειλομένων απ το ταμείο του Νοσοκομείου.

Αιφνιδιαστικά, σήμερα η ΔΗΠΑΚ – 6 μέρες μετά την συνάντηση με τον Ξανθό και 4 μέρες μετά την απόρριψη του αιτήματος προκαταβολής δεδουλευμένων από τον Κουρουμπλή και από το οικονομικό “επιτελείο” του Υπουργείου – θυμήθηκε πως ... “είναι επικίνδυνη (!!!) η πρόταση της ΑΡΣΙ” για προκαταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από το ταμείο νοσοκομείου (!!!!) γιατί ... “υπηρετεί στην ουσία την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ” (!!!!!). Γελάει ο κόσμος, δηλαδή :

  • Αν το αίτημα της προκαταβολής των δεδουλευμένων στους γιατρούς από το ταμείο του Νοσοκομείου όντως εξυπηρετούσε την πολιτική της “κυβέρνησης και της ΕΕ” όπως ισχυρίζεται η σημερινή ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ, τότε ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ? Μάλλον η κυβέρνηση δεν ξέρει τι εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, και χρειάζεται να της το υπενθυμίζουν οι “εγκέφαλοι” της ΔΗΠΑΚ.
  • Γιατί αλήθεια η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ έχει τόσο μεγάλη ΚΑΟΥΡΑ να μείνουν ανέγγιχτα και τα 4,5 εκ που έχει στο ταμείο του το Νοσοκομείο και να μην λείψουν από κει οι 693 ψωροχιλιάδες που χρειάζονται για την προκαταβολή των οφειλομένων 2012 και 2014 στους γιατρούς ? Αφού υποτίθεται πως η ΔΗΠΑΚ ξέρει πως η κυβέρνηση “λιμπίζεται” τα διαθέσιμα αυτά για να τα ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ να πάνε προς αποπληρωμή δόσεων ΔΝΤ, και αν δεν πάνε εκεί θα πάνε τάκα – τάκα σε τσέπες προμηθευτών στους οποίους οφείλει το νοσκομείο χρήματα προηγουμένων ετών. Από πού κι ως πού σας έπιασε τέτοια ... κάψα για τους μεγαλοπρομηθευτές και για το ΔΝΤ, κυρίες και κύριοι της ΔΗΠΑΚ ?
Ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών και στο νοσοκομείο μας και σε όλη την χώρα συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Για τα μισθολογικά, εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα των υγειονομικών. Για το επαγγελματικό μέλλον των νέων γιατρών. Για το λαϊκό δικαίωμα στην καθολική, σύγχρονη, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσκομειακή περίθαλψη.

Και ο αγώνας αυτός θα νικήσει τόσο το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, όσο και τις διάφορες “ποικιλόχρωμες” πλαγιοκοπήσεις.

Η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου