συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση συντονιστικού συνελεύσεων γιατρών και συλλόγων ειδικευομένων

Ανακοίνωση
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ
Στις 15/5 συνεδρίασε το συντονιστικό με συμμετοχή συνελεύσεων από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Μεταξά, Νίκαια. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες γιατρούς που με τις επισχέσεις εργασίας έχουν θέσει επιτακτικά στο προσκήνιο τα δικαιώματα των υγειονομικών και τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Τη στιγμή που οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είμαστε ακόμα απλήρωτοι για τις εφημερίες και υπερωρίες από τον Ιανουάριο και μετά, που τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, δισεκατομμύρια ευρώ αποπληρώνονται ως χρέος στο ΔΝΤ.
Η εντολή για ενταλματοποίηση του 1ου τριμήνου, η εξαγγελία του κ. Μάρδα για εκταμίευση του κονδυλίου στις 23/5 και το δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας (7/5/15) αποτελούν υποχώρηση της κυβέρνησης υπό το βάρος των επισχέσεων.

Απαιτούμε:

-Την άμεση και ολική καταβολή των δεδουλευμένων.
-Καμία περικοπή στις εφημερίες.
-Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 27/5 να πληρωθούν τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2015.
-Καλούμε τους υγειονομικούς σε συνεχή εγρήγορση και σε συνελεύσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν υλοποιηθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων στις 27/5 και στηρίζουμε τα νοσοκομεία και τους συναδέλφους που είναι σε επίσχεση εργασίας.

Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία στις 20/5 διεκδικώντας επιπλέον:
  •  Δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία για όλο το λαό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.
  • Άνοιγμα των κλινών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία  με βάση τις ανάγκες.
Προχωράμε σε νέο συντονιστικό την Τρίτη  2/6, 18.00 στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας)

Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία του λαού και τα δικαιώματα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου