συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: κάλεσμα σε διαδηλώσεις ενάντια στη «νέα συμφωνία», Πεμ. 11/6, Καμάρα, 7μμ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 2/6/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» 
Η απαράδεκτη επιμονή των δανειστών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων να ζητούν μείωση των συντάξεων, επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία, απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση του ΦΠΑ, νέα μέτρα για την δημιουργία πλεονάσματος και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ κλπ προοιωνίζει την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων ζωής των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου όπου η κυβέρνηση μεταξύ άλλων αποδέχτηκε ότι θα αποπληρώσει «τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως», αποθράσυνε τους δανειστές. Η απαράδεκτη πρακτική συνέχισης της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους με τους πόρους των δημοσίων εσόδων, οξύνουν την ταμειακή στενότητα σε βάρος της αναγκαίας αύξησης των δαπανών για κοινωνική πολιτική. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας δεσμεύτηκαν τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου (ΟΤΑ, νοσοκομεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, κλπ.), επιτείνει τα χρόνια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς λόγω περικοπών, θέτει σε κίνδυνο την καταβολή των μισθών και καθιστά εκατοντάδες οργανισμούς ευάλωτους σε νέο πιθανό κούρεμα γιατί ως προτεραιότητα επιλέγεται η αποπληρωμή του χρέους.Η ρήξη με τους δανειστές είναι μονόδρομος για όσους συνεχίζουν να προτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα έναντι των τοκογλυφικών συμφερόντων των δανειστών.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να ανακοινώσει αμέσως, στάση πληρωμών προς τους δανειστές ως μέσο προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων, αλλά και στην βάση της καθαρής εμπειρίας από τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων. Να προχωρήσει άμεσα σε ανατροπή της λιτότητας και ρήξη. Να μην πληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ αλλά και καμιά άλλη δόση και να απελευθερώσει πόρους για την απαραίτητη χορήγηση αυξήσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, για τη στήριξη της υγείας, της παιδείας και άλλων κοινωνικών αναγκών.
Καλούμε τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και άλλες συλλογικότητες, την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 7 μμ στην Καμάρα.
Και την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7μμ στην Καμάρα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                 ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου