συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Παρεμβάσεις ΔΕ: Καλωσορίζουμε τους συναδέγφους μας που επιστρέφουν στα ΕΠΑΛ

Η ελπίδα βρίσκεται πάντοτε, και μόνο, μέσα στους αγώνες!
Η επαναφορά εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων στα σχολεία απετέλεσε βασικό αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος εδώ και 23 μήνες. Οπολύμορφος, μαζικόςκαι αποφασιστικός αγώνας που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα, ένωσε εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, διοικητικούς πανεπιστημίων, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, απολυμένους της ΕΡΤ με χιλιάδες εργαζομένους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα δόθηκε τόσο μέσα από τα σωματεία μας όσο και από τα συντονιστικά τους, με εκατοντάδες διαδηλώσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα, κάψιμο διαπιστωτικών πράξεων, «συμβόλαιο τιμής», συναυλίες κλπ, με αποκορύφωμα την πολυήμερη απεργία της ΟΛΜΕ το Σεπτέμβρη του 2013, μορφή πάλης που συσπείρωσε τον κλάδο κόντρα στις απολύσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και για την οποία οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις.
Όλη αυτήν την περίοδο των δύο επώδυνων χρόνων δεν κουραστήκαμε να τονίζουμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ, ότι ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ, κόντρα σε ηττοπαθείς αντιλήψεις και πρακτικές που έσπερναν την απόγνωση και οδηγούσαν σε «ατομικές» λύσεις και σε ανθρωποφαγία. ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ! Η επιστροφή των διαθεσίμων εκπαιδευτικών αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ελπίδα βρίσκεται πάντοτε και μόνο μέσα στους αγώνες.
Τώρα καλούμαστε μέσα από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα [πλήρη αναγνώριση του χρόνου διαθεσιμότητας για την υπηρεσιακή και μισθολογική τους εξέλιξη και αποκατάσταση των μισθολογικών τους απωλειών], όπως και όλων των σοβαρών αιτημάτων και διεκδικήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος [χρηματοδότηση, μόνιμοι διορισμοί, επαναφορά ωραρίου, εισοδηματικές απώλειες, νέο λύκειο κλπ].Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου που καταρρέει, κόντρα στο «ρεαλισμό της υποταγής», κόντρα στα παλιά και τα νέα μνημόνια.
  • Η διευκρινιστική εγκύκλιος του αν. υπουργού παιδείας στις 4/6/2105, σύμφωνα με την οποία όσοι από τους 1.817 συναδέλφους μας που επιστρέφουν στα ΕΠΑΛ έχουν μεταταχθεί και υπηρετούν είτε σε άλλες σχολικές μονάδες είτε σε διοικητικές θέσεις, υπογράφουν πρωτόκολλο ανάληψης υπηρεσίας μόνο στις Διευθύνσεις και όχι στα σχολεία, δημιουργεί ερωτηματικά και προβλήματα για τη μελλοντική υπηρεσιακή τους εξέλιξη, αφού για τις όποιες υπηρεσιακές τους μεταβολές θα χρειαστεί η πράξη ανάληψης στα σχολεία. ΖΗΤΑΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

5/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου