συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον: 24ωρη απεργία την Παρασκευή 5/6

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 35/2015
                                                                                                              Αθήνα, 2 Ιουνίου 2015
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ VODAFONE ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ VODAFONE ΚΑΙ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΒΙΚΥΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΙΔΕΡΗ

Συνάδελφοι,

Μετά την απόλυση της συναδέλφου Βίκυς Κωστοπούλου την προηγούμενη εβδομάδα, η διοίκηση της Vodafone, από κοινού με την εταιρεία CQS/Paladino, απέλυσε σήμερα και τον συνάδελφο Χάρη Σιδέρη, επί 4,5 χρόνια εργαζόμενο στα τηλεφωνικά κέντρα με το «δουλεμπορικό» καθεστώς της υπενοικίασης υπαλλήλων και μισθό 330 ευρώ μεικτά για 5ωρη εργασία. Όταν η εταιρεία δεν έχει δικαιολογίες για να απολύσει συναδέλφους, ακόμη και αυτούς που βάσει των δικών της αξιολογήσεων είχαν εξαιρετική απόδοση, καταφεύγει σε διάφορες προφάσεις. Στην περίπτωση του συναδέλφου, το πρόσχημα που βρέθηκε ήταν ο κανονισμός ασφαλείας.

Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης του είναι ότι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Σωματείου, όντας για αρκετό διάστημα ενεργό μέλος, ενώ είναι περαιτέρω προκλητικό πως απολύθηκε την επομένη της ανακοίνωσής στην οποία αναφέρεται –μαζί με άλλους συναδέλφους- ως μέλος Επιτροπής του Σωματείου.
Έχουμε να κάνουμε με μια εκδικητική και καταχρηστική απόλυση, η οποία έγινε από την διοίκηση της Vodafone και της CQS/Paladino. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους της διοίκησης μπροστά σε πολλούς συναδέλφους στον Κηφισό, κανένα ουσιαστικό επιχείρημα δεν μπόρεσαν να αναφέρουν, παρά μόνο ανακύκλωναν τα ίδια επιχειρήματα περί του κανονισμού ασφαλείας της εταιρείας.

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο συνάδελφοι απολύθηκαν επειδή διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους, στηρίζοντας αλληλέγγυα όλους τους εργαζόμενους. Απολύθηκαν γιατί θέλησαν να αγωνιστούν για να σταματήσει το απαράδεκτο, άθλιο και απάνθρωπο καθεστώς της επινοικίασης εργαζομένων, το οποίο στερεί την τυπική δυνατότητα κάλυψης από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, τη δυνατότητα οργάνωσης στον πραγματικό χώρο εργασίας, ενώ επιβάλλει δουλειά με τον μόνιμο φόβο της απόλυσης και αμοιβές 290 ευρώ μεικτά για 4 ώρες δουλειάς ή 600 ευρώ μεικτά για 8 ώρες δουλειάς.
Για αυτό τους απέλυσε. Όπως συνεχίζει επίσης να απολύει και συναδέλφους μας που έχουν σταθερή σχέση εργασίας με την Vodafone για να τους αντικαταστήσει με ενοικιαζόμενους που είναι φτηνότεροι και χωρίς δικαιώματα.
Θέλει να διατηρήσει το καθεστώς που δίνει το δικαίωμα σε εκπρόσωπο της διοίκησης της Vodafone να αναφέρεται με απαξίωση στην απόλυση του συναδέλφου με την φράση «και τι έγινε;», όταν ο πραγματικός εργοδότης, η Vodafone των εκατομμυρίων ευρώ κέρδους, κάνει πως δεν σε (ανα)γνωρίζει. Ο φαρισαϊσμός της διοίκησης για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι τέτοιος, όπου στις καταγγελίες μας ότι ειδικά στις απεργίες, οπότε και στήνουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας τους συναδέλφους μας να εργαστούν σε διάφορα κτήρια της εταιρείας, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, ο εκπρόσωπος της με κυνισμό απάντησε πως «παίρνουν το ρίσκο», παραδεχόμενος πλέον ανοιχτά ότι με αυτό τον τρόπο η εταιρεία παρανομεί.
Την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκε η συνάδελφος Βίκυ Κωστοπούλου η οποία δούλευε επί 2,5 χρόνια στην εταιρεία με το επιχείρημα της «χαμηλής» απόδοσης. Σήμερα απολύθηκε ο συνάδελφος Χάρης Σιδέρης ο οποίος δούλευε στην εταιρεία επί 4,5 χρόνια με πρόσχημα τον κανονισμό ασφαλείας, ουσιαστικώς διότι και αυτός ως ενεργό μέλος του Σωματείου συμμετείχε στην πρόσφατη κινητοποίηση κατά της απόλυσης της Βίκυς.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».
Οι απολύσεις των ενοικιαζομένων συναδέλφων δεν πρέπει να περάσουν.
Πρέπει να σταθούμε στο πλάι τους απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και οι συνάδελφοι να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους. Είναι καιρός να οργανωθούμε όλοι μαζί ενάντια στις αντεργατικές τακτικές της Vodafone.
Παράλληλα θα ξεκινήσουμε εκστρατεία προς την κοινωνία, έξω από την γυαλιστερή «βιτρίνα» των καταστημάτων της εταιρείας, ώστε να γίνει γνωστό ποια είναι η πραγματική Vodafone. Nα γίνει γνωστό ότι πίσω από το φιλικό προσωπείο της μεγάλης επιχείρησης με την πολυδιαφημισμένη «εταιρική ευθύνη», κρύβεται μια αδίστακτη εργοδοσία η οποία έχει μόνο σκοπό την αύξηση της κερδοφορία της Vodafone, που συνεργάζεται με «δουλέμπορους» μεσίτες τύπου CQS/Paladino, Adecco/Atlas, Manpower κ.α., οι οποίοι την   προμηθεύουν συνεχώς με φτηνό προσωπικό.
Συνάδελφοι, στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στον Κηφισό, με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στη Vodafone την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με αιτήματα:
  • Το σταμάτημα των απολύσεων
  • Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη
  • Την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας, την πρόσληψη των συναδέλφων από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
  • Τις αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
  • Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας διαρκείας όλων των συναδέλφων, όλων μας, μπορεί να υποχρεώσει την εργοδοσία σε υποχώρηση.
Όλοι στην 24ωρη απεργία στη Vodafone στις 5 Ιουνίου 2015.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου