συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Αριστοτέλης: Καταγγελία για τις συλλήψεις και την καταστολή στη διαδήλωση στις 15/7

 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε «ο Αριστοτέλης» καταδικάζουμε την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκυβέρνηση αποδεικνύει ότι για να εφαρμόσει τα νέα μέτρα καταστροφής και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική μεταστροφή του μαζικού-ταξικού ΟΧΙ καταφεύγει στην κρατική αστυνομική βία και καταστολή.
          
Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα βάρβαρης αφαίμαξης του εργατικού εισοδήματος και αντεργατικών αναδιαρθρώσεων. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.


Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντάς τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές, γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.
 

·        Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου
·        Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ.,
στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος  Η γραμματέας

Ρέππα Ντίνα   Γράφου Ματίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου