συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ: όχι στο νέο αντιλαϊκο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλοι στα συλλαλητήρια


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕ & ΔΕ   12 8 2015
www.paremvasis.gr                                                 http://paremvaseisde.gr

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ, ΑΝΤΙΛΑÏΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ»  ΜΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ - ΔΝΤ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, ΣΤΙΣ 8.00 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Στην υπογραφή ενός νέου αντιδραστικού, αντιλαϊκού μνημονίου προχωρά  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από συμφωνία με του «Θεσμούς», τους ληστές – ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Με νομοσχέδιο που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της 13ης Ιουλίου 2015, η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία με την τετράδα των Θεσμών, φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, ένα νέο πακέτο εκθεμελίωσης των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Μέτρα βαθιά ταξικά και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που πλήττουν βάναυσα τους εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα την ίδια ώρα που ξαναχαρίζουν δισ. στις τράπεζες και στους βιομήχανους και κυρίως διαμορφώνουν ένα τοπίο κατεδάφισης όποιων εργατικών δικαιωμάτων απέμειναν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η νέα «ανάπτυξη» των καπιταλιστικών κερδών.

 Ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συντριβή των μεσαίων στρωμάτων και της φτωχής – μεσαίας αγροτιάς, καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων, καταστροφή των δημόσιων αγαθών, υγείας – παιδείας είναι μερικά από αυτά. Τα χρήματα του νέου δυσβάσταχτου χρέους που θα πληρώσει με αίμα ο λαός μας, θα γεμίσουν πάλι τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Χρησιμοποιώντας  τη μορφή του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση τη συμφωνία στην Ολομέλεια της Βουλής, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, επιδιώκοντας να αποφύγει  τις λαϊκές αντιδράσεις. Ακολουθεί την τακτική του αυταρχισμού, των κυβερνητικών προκατόχων της, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αφού μνημόνια χωρίς αυταρχισμό και βάναυση παραβίαση της δημοκρατίας δεν υπάρχουν. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος, της μετατροπής του συντριπτικού, λαϊκού «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», με την εθνική συναίνεση του μνημονιακού μπλοκ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ, συνεχίζεται με αυτή την αντιδραστική τακτική.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει στη νέα συμφωνία θετικά σημεία, είναι ένα ακόμη σημάδι μνημονιακής κατρακύλας.  Εξαπατά το λαό, όταν έχει αποδεχθεί πλήρως τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και της Οικονομικής Διακυβέρνησης, για «αυτόματο κόφτη δαπανών», το συνεχή έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών και των όποιων κυβερνητικών μέτρων από τους «θεσμούς», τη διεύρυνση του καθεστώτος της επιτροπείας και τους ελέγχους των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα,  όταν έχει αποδεχθεί και υπερθεματίζει της εργαλειοθήκης των αναδιαρθρώσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΟΟΣΑ. Γνωρίζει καλά ότι όλα αυτά σημαίνουν μόνιμο καθεστώς επιτροπείας και μνημονιακών μέτρων.

Η νέα συμφωνία θα φέρει νέα φτώχεια και δυστυχία στο λαό μας. Είναι το έδαφος για παραπέρα αντιδραστικής εκχέρσωσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης προς όφελος του σχολείου της αγοράς. Η μάχη για την ανατροπή του νέου μνημονίου και όλων των προηγούμενων, για την άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου κόντρα στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου είναι το δικό μας «χρέος».


Κική Γιαννάτου
Γιώτα Ιωαννίδου
Γιώργος Γαλάνης
Μιχάλης Μιλτσακάκης

12 Αυγούστου 2015



.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου