συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Πανελλαδική γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Όλοι στις συγκεντρώσεις! Προσυγκέντρωση Πρ/θμιων Σωματείων στην Καμάρα 10.00 π.μ.

Πανελλαδική γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                    Θεσσαλονίκη 4/11/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ !
πανελλαδική γενική απεργία
Όλοι στις συγκεντρώσεις!
Προσυγκέντρωση Πρ/θμιων Σωματείων στην Καμάρα 10.00 π.μ.
Το απεργιακό κύμα να πνίξει τους καπιταλιστές και τους υπηρέτες τους
Η εφαρμογή των νέων μέτρων του τρίτου μνημονίου ξεκίνησε.
Μείωση συντάξεων, πετσόκομμα των επικουρικών με την ενσωμάτωσή τους στην (μειωμένη) κύρια σύνταξη, σημαντική αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67χρόνια! κατάργηση του κοινωνικού - αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Μείωση του προϋπολογισμού του 2016 για συντάξεις κατά 1,8 δισ., σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Κατάργηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων με τις ομαδικές απολύσεις, την αποδιάρθρωση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Νέοι φόροι: αυξήσεις στο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, εκμηδένιση φοροαπαλλαγών, ο δημευτικός ΕΝΦΙΑ που τον πληρώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά όποιος έχει ένα σπίτι για το οποίο έχει πληρώσει φόρο κατά την αγορά του. Νέοι φόροι στους αγρότες που τους εξωθούν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες.
Οι ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων τμημάτων των λιμανιών, αεροδρομίων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ θα γίνουν με όρους ξεπουλήματος σε γαλλικές, γερμανικές κτλ εταιρείες. Έτσι χάνονται κρατικές υποδομές που είναι απαραίτητες για την οικονομική ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προβλέπεται να γίνει προσθέτοντας νέα χρέη στα δημόσια ταμεία, άρα νέους φόρους για το λαό στους επόμενους προϋπολογισμούς και πάντα με τους κανόνες κερδοσκοπίας και εκβιασμού που επιβάλλει η ΕΚΤ μέσω της κυβέρνησης (συνέχιση στον έλεγχο κεφαλαίων και απειλές για κούρεμα καταθέσεων). Την ίδια ώρα είμαστε στο παρά πέντε της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών κατοικιών για τα «κόκκινα δάνεια».
Οι δανειστές και τα ιδιωτικά συμφέροντα που διαπλέκονται μ’ αυτούς, προτίθενται να βάλλουν στο χέρι και να εκποιήσουν ό,τι βρουν πρόσφορο από δημόσιες υποδομές, καταργώντας παράλληλα δικαιώματα εργαζομένων και με περαιτέρω φτωχοποίηση τους. Αυτά γίνονται επειδή αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχουν δεχτεί το καθεστώς επιτροπείας της χώρας από τους δανειστές, υπογράφοντας τη συμφωνία της 14ης Αυγούστου.
Διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Η σχολική χρονιά άρχισε με
χιλιάδες κενά στα σχολεία, με κανένα μόνιμο διορισμό, χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από την καθυστέρηση των τοποθετήσεων υπεραρίθμων και αποσπασμένων. Με πενιχρή χρηματοδότηση από τους Δήμους, με αυθαίρετες αναθέσεις μαθημάτων, με αύξηση μαθητών στα τμήματα, με την Τεχνική Εκπαίδευση να παραπαίει, χωρίς να έχει βρει την ισορροπία της, μετά από δύο χρόνια κατάργησης βασικών ειδικοτήτων.

Με το τρίτο μνημόνιο προβλέπεται μέσα στο 2015: η κατάρτιση νέου μισθολογίου, που θα στοχεύει στη μείωση της κρατικής δαπάνης για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Νέο πλαίσιο αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών. Εφαρμογή της μαθητείας στην επαγγελματική εκπαίδευση, προσαρμογή του σχολείου στην «επιχειρηματικότητα», δηλαδή στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Σύστημα μόνιμης υποχρεωτικής κινητικότητας εργαζομένων στο δημόσιο, μέσα από μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις και θα χρησιμοποιεί την περιγραφή καθηκόντων.
Το 2016 προβλέπεται η εφαρμογή των «σχεδίων δράσης» του ΟΟΣΑ για την «αναδιάρθρωση» του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος: Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και αύξηση μαθητών ανά τάξη, που οδηγεί μαθηματικά σε μειώσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Σταματάμε την επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.  Απαιτούμε
·                 Όχι στο τερατούργημα του ασφαλιστικού. Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία! Αυξήσεις στις συντάξεις! Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς Καθολική, δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση
·                 Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Τώρα αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού.
·                 Όχι στην κινητικότητα, διαθεσιμότητα- απολύσεις, συγχωνεύσεις σχολείων& τμημάτων, αξιολόγηση της υποταγής και χειραγώγησης.
·                 Παύση πληρωμών προς τους δανειστές! Διαγραφή του ληστρικού, παράνομου χρέους
·                 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις - Εθνικοποίηση των τραπεζών - Ρήξη με ΕΕ - έξοδος από το ευρώ. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αύξηση της φορολογίας σε εφοπλιστές, μεγάλες επιχειρήσεις.
·                 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Μαζικούς διορισμούς – Πλήρη και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές
·                 20 μαθητές/τμήμα, 15/κατευθύνσεις, 10/εργαστήρια. Επαναφορά του ωραρίου
·                 Δημόσια δωρεάν Παιδεία με αύξηση δαπανών. 12χρονο ενιαίο, δημοκρατικό, δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο. Αναβάθμιση- στήριξη ΤΕΕ. Όχι στην μαθητεία!
·                 Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας  Πλήρη δωρεάν και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους
Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία είναι η αρχή του αγώνα για να πετύχουμε να πάρουμε αυτά που μας στερούν! Δεν πετυχαίνουμε τίποτα με την αδιαφορία, την αδράνεια και την απογοήτευση, ούτε διαμαρτυρόμαστε και μετά υποχωρούμε. Διεκδικούμε ως το τέλος τα δικαιώματά μας! Με κλιμάκωση του αγώνα! Με κοινό βηματισμό και συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου