συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοβάθμια σωματεία Ιωαννίνων: Η απεργία στις 12/11 είναι μόνο η αρχή


Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές και η  μνημονιακή επίθεση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος του λαού μας συνεχίζεται. Τα τελεσίγραφα των δανειστών Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. είναι σαφή δε σηκώνουν παρεκκλίσεις, καθυστερήσεις.
Η κυβέρνηση με τη συνεργασία τους υλοποιεί ένα πρόγραμμα βάρβαρων, αντικοινωνικών μέτρων, που αν το αφήσουμε να περάσει θα ολοκληρωθεί η καταστροφή που συντελείται εδώ και πέντε χρόνια.
1. Οι συντάξεις πετσοκόβονται , ενώ η αύξηση των ορίων ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης έχουν ως αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος στο μέλλον να μη συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης! Με τη ασφαλιστική «μεταρρύθμιση»  ανατρέπεται πλήρως ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, και ανοίγει ο δρόμος για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
2. Η νέα φορολεηλασία που ξεκίνησε με την αύξηση του ΦΠΑ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση του αφορολόγητου στο πετρέλαιο για τους αγρότες, τη προφορολόγηση , καθώς τα περίφημα ισοδύναμα και τα παράλληλα προγράμματα που αποκαλύπτεται πως είναι μια νέα μεγάλη απάτη .
3. Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, φρόντισε να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να αυξήσει το δημόσιο χρέος και τώρα έρχεται να πληρώσει «ο λαός το μάρμαρο» που θα είναι οι πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας και η εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων στους διεθνείς κερδοσκόπους για να τα εισπράξουν.  

4. Το ξεπούλημα  των λιμανιών, των αεροδρομίων, και άλλων δημοσίων υπηρεσιών  θα ενταθεί την επόμενη περίοδο, για να αποπληρώνεται ένα άδικο, και ταξικό χρέος.
5. Η κατάργηση των ΣΣΕ, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η διατήρηση της ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, η απαξίωση των νοσοκομείων, της δημόσιας εκπαίδευσης και της πρόνοιας θα οδηγήσει σε νέα αύξηση της ανεργίας, σε περικοπή και νέα υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα και σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων στους εργαζόμενους.
6. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, γίνεται τώρα το πειραματόζωο της προσφυγικής κρίσης. Ευρισκόμενη στην πρώτη γραμμή πυρός όσον αφορά τα πρωτοφανή μεταπολεμικά, τεραστίων διαστάσεων, προσφυγικά ρεύματα, τη μετατρέπουν ραγδαία, με τη συνέργεια της κυβέρνησης Α. Τσίπρα, που, ενδίδει στις πιέσεις και υλοποιεί τους σχεδιασμούς των ευρωπαίων «εταίρων» της, σε ένα απέραντο στρατόπεδο εγκλωβισμού προσφύγων,, ενώ στις θάλασσές της η τραγωδία με τα ταξίδια θανάτου των απελπισμένων, ξεριζωμένων από τον τόπο τους προσφύγων, δεν έχουν τέλος. Την ίδια στιγμή, οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, πίσω από τις ανέξοδες, υποκριτικές, ανθρωπιστικές κορόνες, βάζουν φραγμούς, αναχαιτίζουν τη μεταναστευτική ροή και την απομακρύνουν από τα εδάφη τους, αρχίζουν να κλείνουν σύνορα και να υψώνουν φράκτες. Αυτή είναι η Ευρώπη της «αλληλεγγύης», της «δικαιοσύνης», των «ελευθεριών» και του «ανθρωπισμού»!
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και τοκογλύφους Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται , δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
Θέλουν ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Θέλουν κοινωνικές παροχές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια!
Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και την νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας και να συμμετάσχουν μαζικά στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ την ημέρα της απεργίας στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Και στη σύσκεψη των σωματείων την ίδια μέρα στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ , ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ–ΕΕ – ΔΝΤ .
Τα σωματεία:
Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων
Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Σωματείο Εργαζομένων Πράκτικερ Ιωαννίνων
Σωματείο Εργαζομένων Μετάλλου Ιωαννίνων
Σύλλογος ΕΤΕΠ Παν/μιου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου