συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΜΕ Περιστερίου: Σχετικά με την προσαγωγή μαθητών του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου στο Α.Τ Περιστερίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ‐ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ∆.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την προσαγωγή ανήλικων μαθητών [που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, στο 14 ο Γυμνάσιο Περιστερίου] στο Α.Τ Περιστερίου το βράδυ της 11 ης Νοεμβρίου 2015, παραμονή της πανεργατικής απεργίας. Στην Οδό Κύπρου, αστυνομικοί κατεδίωξαν συνέλαβαν και προσήγαγαν στο Α.Τ. Μπουρναζίου τέσσερις μαθητές, βασιζόμενοι σε ανώνυμη καταγγελία για βανδαλισμούς και εκτεταμένες υλικές φθορές στο σχολείο, γεγονός ψευδές και ανυπόστατο, όπως και η διευθύντρια του σχολείου διαπίστωσε.

Η Αστυνομία, με 2 οχήματα, δύο μοτοσυκλέτες, με τη χρήση περιστρεφόμενων
προβολέων και σειρήνων, έκαναν κυριολεκτικά έφοδο στο προαύλιο του σχολείου, συνέλαβαν τους μαθητές μετά από κυνηγητό στους γύρω δρόμους, χωρίς μάλιστα στη συνέχεια να ειδοποιήσουν τους γονείς των παιδιών ως όφειλαν. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή προς ανηλίκους γενικά, και προς μαθητές ειδικότερα, και δεν θα την ανεχθούμε!
Υπενθυμίζουμε ότι τα οξυμένα και εκρηκτικά προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με εισαγγελείς και αστυνομικές επεμβάσεις, αλλά με δημοκρατικό διάλογο μέσα και έξω από τα σχολεία, και με την ικανοποίηση από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας των αιτημάτων του μαθητικού και εκπαιδευτικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου