συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας: Κινητοποίηση ενάντια στο φράχτη του Έβρου 23-24 Γενάρη 2016


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι. Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τη φτώχεια, τις δικτατορίες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την καταστολή των κυβερνήσεων της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο. 
Είναι απαράδεκτη η απόφαση της ΕΕ να εμποδίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κλείνοντας τα σύνορα σε συνεργασία με τον Ερντογάν και αποτρέποντας την είσοδο των προσφύγων με επιχειρήσεις της FRONTEX, τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης-hotspots στα νησιά του Αιγαίου και τον Πειραιά.
Καταδικάζουμε την απόφαση της ΕΕ να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Τουρκία, κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, χρηματοδοτώντας τον Ερντογάν με 3 δις ευρώ, που βομβαρδίζει τους Κούρδους μέσα στη Τουρκία, όταν μάλιστα η δολοφονική τρομοκρατία κόστισε τη ζωή σε εκατό αγωνιστές της ειρήνης και των συνδικάτων στην Άγκυρα.

Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν τις εκατόμβες των πνιγμένων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο αφού σπρώχνονται στα χέρια των διακινητών που τους φορτώνουν σε σαπιοκάραβα θανάτου.
Αυτές οι πολιτικές δυναμώνουν το φασισμό στην Ευρώπη και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της δίκης και της καταδίκης σε ισόβια των νεοναζί δολοφόνων. Ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενώ προετοίμαζαν επιθέσεις με εντολές "ό,τι κινείται σφάζεται". Είναι ώρα να απομονώσουμε πλήρως αυτή τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Απαιτούμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο και τα νησιά, ώστε να μπορεί να γίνεται με ασφάλεια  η μετακίνηση  των προσφύγων προς τις χώρες που επιθυμούν,  για να  σωθούν ζωές που χάνονται αλλά και γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο άσυλο και σε μια καλύτερη ζωή.
Να δοθούν άσυλο και χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς αποκλεισμούς. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η Αμυγδαλέζα, χωρίς να ανοίξει κανένα νέο.
Διεκδικούμε ανθρώπινη υποδοχή σε καταλύματα αξιοπρεπή, με χρηματοδότηση του κράτους και με προσωπικό που παρέχει την αναγκαία φροντίδα. 
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 23-24 Γενάρη για ανοιχτά σύνορα, για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Συμμετέχουμε στην αποστολή με τα πούλμαν και ενισχύουμε την καμπάνια οικονομικά.
Συμμετέχουμε  στη Διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Μάρτη 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου