συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας


Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Ο Νίκος Τεμπονέρας, πριν από 25 χρόνια, πήρε τη θέση του στο πολυπληθές πάνθεον των λαϊκών αγωνιστών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, της δημοκρατίας, των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Έγινε σύμβολο του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα των καθηγητών, των μαθητών, της νεολαίας.

Αρχές της δεκαετίας του 90, η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ προωθεί τις ακραίες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα. Ο χώρος της Παιδείας βάλλεται με το αντιδραστικό νομοσχέδιο του τότε υπουργού Β. Κοντογιαννόπουλου. Η κοινωνία της εργασίας και της γνώσης αντιστέκεται στα εργοστάσια, στις πλατείες, στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία. Ο κρατικός αυταρχισμός ανάβει το πράσινο φως στη τυφλή παρακρατική βία. Ο Νίκος Τεμπονέρας, δολοφονήθηκε υπερασπιζόμενος τους μαθητές του, την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας.

25 χρόνια μετά, σήμερα ο στυγνός νεοφιλελευθερισμός είναι καθεστώς, ο λαός υποφέρει, ο τόπος μετατρέπεται σε «νεοαποικία χρέους», η νέα γενιά οδηγείται στην ανεργία και στη μετανάστευση. Τα δημόσια αγαθά αποδομούνται, απομειώνονται, η Παιδεία μεταλλάσσεται σε εκπαίδευση για τους λίγους και κατάρτιση-μαθητεία για τους πολλούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνοντας σταδιακά στην άκρη κάθε στοιχείο σύγκρουσης με την ΕΕ, αλλάζοντας «εν μια νυκτί» το ΟΧΙ του 62% του λαού σε ΝΑΙ και εν τέλει εξαπατώντας το λαό με το «παράλληλο πρόγραμμα» στο 3ο μνημόνιο, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές των ξένων και ντόπιων κέντρων.

Σήμερα είναι εμφανές ότι οι αγώνες που έρχονται και θα δοθούν μέσα από τη δημοκρατικά και ταξικά οργανωμένη πάλη του λαού μας, θα εκπορεύονται από την ανάγκη για τη σωτηρία του ίδιου και της χώρας,και θα αποτελούν πλέον το μόνο ρεαλιστικό δρόμο διεξόδου, κόντρα στη λογική της ανάθεσης και του εφησυχασμού. Στους αγώνες αυτούς μαζί μας θα είναι όλοι οι αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για το δίκιο. Μαζί μας θα είναι ο Γρηγόρης ο Λαμπράκης, ο Σωτήρης ο Πέτρουλας, ο συνάδελφος μας, από την Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Νίκος ο Τεμπονέρας.. Ζουν στους αγώνες μας. Μας δείχνουν το δρόμο.

  • Για το δικό μας σχολείο που ονειρευόμαστε και οφείλουμε συλλογικά να ανιχνεύσουμε, χωρίς διακρίσεις και ταξικούς-οικονομικούς φραγμούς.
  • Για τη δική μας κοινωνία, στη δική μας ανεξάρτητη χώρα, κοινωνία αλληλεγγύης, δημοκρατίας,λαϊκή κυριαρχίας, ελευθερίας και ισότητας.
  • Δουλειά, Σύνταξη, Ασφάλιση, Παιδεία, Υγεία για όλους.
  • Για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερωνμνημονιακών-αντεργατικών πολιτικών Κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ και την ρήξη με τις δυνάμεις που τις εκπροσωπούν.
Όλες και όλοι στην Συγκέντρωση- Πορεία
Τo Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στις 6.00μμ
Σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, στο διαχρονικό μνημείο του

Πάτρα 7/1/2016                                                       Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου