συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτοβουλία Πρωτοβάiμιων Σωματείων Θεσ/νίκης: κάλεσμα για την απεργία 4/2 - Καμάρα, 10πμ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ  και  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ
Πανεργατικό Λαϊκό ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ μπλόκο στις 4 Φλεβάρη
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις οδηγίες των εντολέων της (Ε.Ε. – ΔΝΤ – κεφαλαίου), κατέθεσε το «νέο Ασφαλιστικό τερατούργημα».  
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες, ο κόσμος της δουλειάς ήρθε η ώρα να μιλήσουν. Να μιλήσουν με τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 του Φλεβάρη και να δημιουργήσουν ένα απεργιακό σοκ, που θα αναδείξει τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα και με συνέχεια και κλιμάκωση θα απαιτήσει το μπλοκάρισμα του αντιασφαλιστικού ν/σ και συνολικά της επίθεσης κεφαλαίου- Ε.Ε-ΔΝΤ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλυσοδεμένη στη αντίληψη ότι «δεν υπάρχει ζωή έξω από την ΕΕ και το ευρώ» , επιχειρεί -με τη συνδρομή των κυρίαρχων ΜΜΕ- να έχει και την κοινωνική συναίνεση. Δε μπορούν πλέον να νοιώσουν ούτε την οργή που βράζει κάτω, στον κόσμο της δουλειάς, στους αγρότες, στους άνεργους, στους συνταξιούχους.
Το αντικοινωνικό ασφαλιστικό ν/σχέδιο στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά. Την καταδικασμένη από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την εργασία με ελαστικές σχέσεις, με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους εκβιασμούς. Τη γενιά που μέσα στην καπιταλιστική κρίση ποτέ δε θα συμπληρώσει 40 χρόνια δουλειάς για να μπορεί να ελπίζει σε κάποια σύνταξη.
Όμως η κυβέρνηση βρήκε στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες, δηλαδή στους κοινωνικούς της εταίρους. Είναι αυτοί που έσπευσαν την επομένη δημοσίευσης του ν/σ να δηλώσουν τη συναίνεσή τους στο αντικοινωνικό τερατούργημα,  προσφέροντας μάλιστα από το ...υστέρημά τους 0,5 % αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτοί που δεκαετίες τώρα λυμαίνονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία, πλουτίζουν με τη μαύρη αδήλωτη εργασία,  πληρώνουν με άθλια μεροκάματα ατελείωτες ώρες εργασίας εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Το άλλο της στήριγμα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων), που με απίστευτη υποκρισία «κόπτονται» υπέρ των συντάξεων, ενώ επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλάτηση των ασφαλιστικών ταμείων, διασπάθισαν τα αποθεματικά τους και μέσω του PSI, «κούρευαν» τις συντάξεις.

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων
Δυστυχώς, οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων επέλεξαν το δρόμο της υποταγής και όχι της αντίστασης απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και έξι χρόνια στη χώρα μας, δυσχεραίνοντας τη δυνατότητα αντίστασης των εργαζομένων και τον αγώνα μας για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.
Τα σωματεία μας μέσα από συνελεύσεις και σε αγωνιστικό συντονισμό πρέπει να ανοίξουν το δρόμο για έναν ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ώστε να πάρει υλικά χαρακτηριστικά (με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις) η λαϊκή οργή ενάντια σ’ αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς, καταστρέφουν τον αγώνα μιας ζωής εργαζόμενων, συνταξιούχων, αγροτών.
Η Πρωτοβουλία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα φιλοδοξεί να αποτελέσει τον απαραίτητο κρίκο που θα ενώσει με Αγωνιστικό Συντονισμό τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα για την αντεπίθεση και σύγκρουση του κόσμου της εργασίας με όλους αυτούς που λεηλατούν τις ζωές μας ξεπερνώντας τα όρια που βάζει ο γραφειοκρατικός, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
Ø  Ενάντια και στα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί.
Ø  Για πλήρη διαγραφή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων.
Ø  Ρήξη/έξοδο από Ε.Ε. και ευρώ
Ø Να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια αυτών του παράγουν τον κοινωνικό πλούτο.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΑ 10 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου