συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσ/νίκης: κάλεσμα για την απεργία στις 4 Απρίλη


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ 
 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
άγαλμα Βενιζέλου - 11 πμ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετώντας τους δανειστές και τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ετοιμάζεται :
·         Να  αυξήσει από  15 σε 20, ( από 4500 ημέρες ασφάλισης  σε 6000 ) τα χρόνια πλήρους ασφάλισης που απαιτούνται για την "εθνική σύνταξη"- επίδομα φτώχειας των 384 ευρώ ή να την μειώσει στα 300 ευρώ και με το κόλπο της προσωπικής διαφοράς να μειώσει τις κύριες συντάξεις ακόμα περισσότερο.
·         Να  εξαφανίσει τις επικουρικές συντάξεις.
·         Να καταργήσει κάθε πρόσβαση στο σύστημα  υγείας και περίθαλψης.
·         Να συντρίψει μέσω των υπέρογκων εισφορών αγρότες και φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, νέους επιστήμονες κι εργαζόμενους.  
·         Να καταργήσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης ,ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση.

Το νέο μνημόνιο όμως δεν περιλαμβάνει μόνο το ασφαλιστικό. Παράλληλα με το ασφαλιστικό έρχεται και νέο φορολογικό που προβλέπει μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο και μεγαλύτερους και νέους φόρους για τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Με το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, κάτω από την εποπτεία των «δανειστών», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει τον ίδιο δρόμο με τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήθελαν και θέλουν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο και τους  τραπεζίτες! Με την παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα «κοράκια των αγορών» θα έρθουν χιλιάδες πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας. Μικρές  επιχειρήσεις θα πουλιούνται αντί πινακίου φακής και θα κλείνουν, εκτοξεύοντας την ανεργία. Ακόμα και το κούρεμα των λαϊκών αποταμιεύσεων είναι ανοιχτό!

Τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνουν δεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνεχίζει  την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ.
Στις «διαπραγματεύσεις» το κουαρτέτο των δανειστών θέτει το δίλημμα «είτε απελευθερώνεται η πώληση όλων των κόκκινων δανείων στα funds είτε θα βρεθείτε προ του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων» και η Κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε,  μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.
Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του χρέους, για την Εθνικοποίηση των Τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για ρήξη με την Ε.Ε. και το ευρώ.
Συνεχίζουμε ανυποχώρητα στο δρόμο του παλλαϊκού ξεσηκωμού της 4ης Φλεβάρη!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε με άμεση κλιμάκωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις!
Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
και στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ώρα 11π.μ.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και ΤΟΥ ΔΝΤ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου