συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Παρεμβάσεις ΔΕ: Καταδικάζουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία. Να μην τους αφήσουμε, πώς συνεχίζουμε

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προκατόχων της  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην παιδεία, που περιέχονται  στο 3ο μνημόνιο και υπαγορεύονται από Θεσμούς-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ.

Ο υπουργός παιδείας υλοποιεί όλα όσα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Διαμαντοπούλου και ο Αρβανιτόπουλος. Εμπαίζει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο ότι τάχα πραγματοποιεί τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία και ταυτόχρονα καταθέτει και ψηφίζονται στη Βουλή τροπολογίες και διατάξεις που διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και υπουργείο συνεχίζουν για  6η χρονιά να μην υλοποιούν μόνιμους διορισμούς, εκμηδενίζουν την προϋπηρεσία των αναπληρωτών και οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους που υπηρέτησαν χρόνια ολόκληρα στα σχολεία. Διαλύουν την ΤΕΕ και δημιουργούν δεξαμενή πλεοναζόντων καθηγητών. Χτυπούν άμεσα την ειδική αγωγή και καταργούν τα τμήματα ένταξης. Κλείνουν νηπιαγωγεία. Συγχωνεύουν και καταργούν τμήματα στοιβάζοντας τους μαθητές στις τάξεις.

Ψάχνουν τρόπους να κουκουλώσουν τα 30.000 κενά των σχολείων το Σεπτέμβρη. Επεξεργάζονται σχέδια για αύξηση ωραρίου, αύξηση διδακτικής ώρας, αλλαγή στις ώρες των μαθημάτων στα ωρολόγια προγράμματα, αλλαγές στις αναθέσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις κλπ

Ως Παρεμβάσεις πιστεύουμε ότι η δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο στις 15/4 ήταν μόνο η αρχή. Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η διάταξη-έκτρωμα του Φίλη θα πάει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, ζητήσαμε από τις υπόλοιπες δυνάμεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ να γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Κυριακή 17/4, προκειμένου, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, να οργανώσουμε τις δράσεις και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Η πλειοψηφία του ΔΣ δεν απάντησε καν στο αίτημά μας, αποκλιμακώνοντας για ακόμη μία φορά κάθε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης και αφήνοντας το υπουργείο να δρομολογήσει ανενόχλητο τις εξελίξεις που αφορούν στο εργασιακό μέλλον και τη  ζωή των συναδέλφων.

Οφείλουμε να αναμετρηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να προασπίσει τις κατακτήσεις του, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη μόρφωση απαιτώντας άμεσα:

Απόσυρση της διάταξης Φίλη για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς τώρα στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου. Κατάργηση του ν. 3848/2010.
Κονδύλια τώρα για διορισμούς και λειτουργία σχολείων

Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας την επόμενη εβδομάδα:
Δευτέρα 18/4: Καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ενημέρωσης εκπαιδευτικών, γονέων και όλης της κοινωνίας / δημιουργίας επιτροπών αγώνα
Τρίτη 19/4: Διαδηλώνουμε κατά του σχεδίου νόμου για την έρευνα και άλλες διατάξεις που συζητιέται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 6.30μμ.
Τετάρτη 20/4: Διαδηλώνουμε πανελλαδικά, το μεσημέρι σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις, έναν από τους βασικούς πυλώνες εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του υπουργείου.
Πέμπτη 21/4: Απαιτούμε από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να κηρύξουν 24ωρη απεργία και πραγματοποιούμε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.
Απαιτούμε από την ΟΛΜΕ να καθορίσει άμεσα νέες Γ.Σ. και συνέλευση προέδρων για να αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που με τα δεδομένα που υπάρχουν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων και μέσα στις εξετάσεις.

Αθήνα, 17 Απρίλιου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου