συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Αγωνιστική Κίνηση Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας: κάλεσμα στη Γεν. Συνέλευση, Τρίτη 17/5, 21ο ΓΕΛ (Γκράβα), 2.30μμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ  
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου κ΄ τα διαρκή μνημόνια, 
η μόνη ελπίδα στους αγώνες μας!

Η ενορχηστρωμένη επίθεση  στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς στοχεύει στη λειτουργία τους  τη νέα σχολική χρονιά με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, αδιαφορώντας για τις μορφωτικές ανάγκες χιλιάδων μαθητών.
-οι απολύσεις αναπληρωτών στα τέλη Ιούνη είναι απολύσεις συναδέλφων που υπηρετούν το δημόσιο σχολείο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, την ώρα που η ανεργία έφτασε στο 28% και στους νέους ως 35 ετών στο 60%. Η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ έχει δεσμευτεί από τα μνημόνια σε μηδενικούς διορισμούς ενώ για τις προσλήψεις αναπληρωτών έχει 190 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τα επόμενα τρία χρόνια. Αν αναλογιστούμε ότι για το σχολικό έτος 2015-2016, εκταμιεύτηκαν μόνο 160 εκ. ευρώ με συνέπεια  περίπου 3.000 κενά στα σχολεία, κατανοούμε ότι οι προσλήψεις θα περιοριστούν στην καλύτερη περίπτωση περίπου στις 10.000
  • ανοίγουν με αυτόν τον τρόπο την προοπτική για αύξηση του διδακτικού ωραρίου (επιπλέον των δύο ωρών που είχαμε από το 2013) και επιπλέον απλήρωτη εργασία. Προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, δημιουργώντας πλεονάσματα και μείωση θέσεων. Πολτοποιούν τα εργασιακά μας δικαιώματα με γενίκευση του ατελείωτου κυνηγητού συμπλήρωσης ωραρίου από σχολείο σε σχολείο.
  • κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής (αφαίρεση του 3ωρου από την ειδικότητα) Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς «εξοικονομούνται» με τον πιο χυδαίο τρόπο περίπου 600 εκπαιδευτικοί, χάνονται αλλιώς 600 θέσεις δηλαδή νέων εκπαιδευτικών που καταδικάζονται στην ανεργία ενώ θα προκληθούν σε πολλά σχολεία «υπεραριθμίες» , «ντόμινο» μετακινήσεων κ.ο.κ.
  • συγχώνευση ειδικοτήτων και διεύρυνση αναθέσεων των μαθημάτων σε γυμνάσια, λύκεια και τεχνική εκπ/ση
  • διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ (διάταξη που ψηφίστηκε για διάθεση συναδέλφων της τεχνικής εκπ/σης και στα δημοτικά)
  • πάνω από 10.000 λιγότερες θέσεις εκπαιδευτικών, υπολογίζει να χρειάζεται το Υπουργείο Παιδείας με τις ρυθμίσεις για Νέο Τύπο Ολοήμερου και τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Ενώ  καθορίζεται ο αριθμός 14 νηπίων (από 7 που ήταν ως τώρα) ως το νέο όριο για τη λειτουργία τμήματος (άρθρο 35) με αποτέλεσμα να καταργούνται και να συγχωνεύονται 1.144 Νηπιαγωγεία. 
  • καθιέρωση μαθητείας, δηλαδή παιδικής απλήρωτης εργασίας και 4ου  έτους για στην τεχνική εκπ/ση
Είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση και οι εργατικές αντιστάσεις την εμπόδισαν εδώ και ένα χρόνο να προχωρήσει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Για να μπορέσουν μέσα στο κτίριο της βουλής να εξασφαλίσουν τους 153 «πρόθυμους» να ψηφίσουν το ασφαλιστικό τερατούργημα προχώρησαν στη μαζική χρήση δακρυγόνων για να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος από τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν όλους τους δρόμους.
Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να σβήσει την εικόνα της 3ήμερης πανεργατικής κινητοποίησης μιλώντας για επιτυχίες στο Eurogroup, η πραγματικότητα τη διαψεύδει.

Τα μέτρα των 5,4 δισ. Ευρώ από άμεσους και έμμεσους φόρους, περικοπές μισθών στο Δημόσιο και ασφαλιστικό θα πάρει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει  τη δόση ώστε να σωθούν οι τράπεζες για πολλοστή φορά.  Το βαρέλι δεν έχει πάτο και θα ακολουθήσουν συνεχείς περικοπές κοινωνικών δαπανών.  Όχι μόνο δεν τελείωσαν τα μνημόνια, όπως ψευδώς λέει ο Τσίπρας αλλά τα μετατρέπει σε διαρκείας και ενεργοποιεί τον κόφτη, δηλαδή τις αυτόματες περικοπές δαπανών στο δημόσιο, μισθών και συντάξεων (έχει ήδη ψηφιστεί με τον ν. 4270/2014 (τ.Α ΦΕΚ 143/28-6-2014 αλλά θα το συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο «σκούπα», μαζί με τα «κόκκινα δάνεια», το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τους έμμεσους φόρους)  Με την υιοθέτηση του προληπτικού πακέτου μέτρων παραδέχονται ΕΕ και κυβέρνηση ότι οι πολιτικές τους είναι αποτυχημένες και τα μέτρα που παίρνουν στα πλαίσια του πιο άπληστου κοινωνικού συστήματος, βαθαίνουν την ύφεση. Δεν μπορεί να προσφέρει πια τα στοιχειώδη, κοινωνικό κράτος, μόνιμη δουλειά, κανονικό μεροκάματο, σύνταξη, παιδεία και υγεία για όλους.

Είναι παραμύθια ότι με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος θα ανακουφιστούμε από τις αντεργατικές επιθέσεις και τα φορομπηχτικά μέτρα. Αυτό που συζητάνε είναι η μετακύλιση του και η υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενιών. Δεν είναι φυσική καταστροφή η οικονομική κρίση ούτε κάτι μοιραίο αλλά δομικό στοιχείο του καπιταλισμού τα βάρη της οποίας φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο σε ντόπιους και Ευρωπαίους τραπεζίτες και να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Το σχολείο του Φίλη είναι το σχολείο των περικοπών, το φτηνό, ευέλικτο και κατακερματισμένο σχολείο της αγοράς της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου, εναρμονισμένο στις ρήτρες του ΟΟΣΑ και τις επιταγές των δανειστών ΕΕ-ΔΝΤ, που στηρίζει τη λειτουργία του στην κινητικότητα, την ελαστικοποίηση και την εργασιακή περιπλάνηση.

Μαζικοί διορισμοί αναπληρωτών, με βάση την προϋπηρεσία. Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες
Καμία αύξηση ή ελαστικοποίηση του ωραρίου – Καμία μετακίνηση των συναδέλφων σε δημοτικό, Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, Ο.Α.ΕΔ. 

Καμία διαθεσιμότητα- Κατοχύρωση της σταθερής  και μόνιμης εργασίας και οργανικής θέσης.

Καμία συγχώνευση ειδικοτήτων και επιστημονικών αντικειμένων

Γενναία Χρηματοδότηση της Παιδείας με βάση τις αποφάσεις του Κλάδου
Να αποσυρθεί η τροπολογία για την Τεχνική εκπαίδευση (Τέταρτο έτος μαθητείας, Μαθητεία, Μεταγυμνασιακά ΔΙΕΚ, κλπ. και υποχρεωτική κινητικότητα των εκπαιδευτικών στην άτυπη εκπαίδευση)
Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πλήρη στα 30 χρόνια εργασίας και μέχρι τα 60 έτη ηλικίας για όλους και τους εκπαιδευτικούς. Πλήρεις αναπηρικές συντάξεις. Ασφάλιση και σύνταξη με βάση τις αποφάσεις του κλάδου.

Μνημόνια διαρκείας αυτοί, απεργία διαρκείας εμείς

Οι εκπαιδευτικοί πετύχαμε να αποσύρει ο υπουργός την αλλαγή του καθεστώτος πρόσληψης των αναπληρωτών, γεγονός που δείχνει ότι με αγώνες μπορούμε να προκαλούμε ρωγμές στις μνημονιακές πολιτικές. Συνεχίζουμε την μάχη ενάντια τις απολύσεις αναπληρωτών, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις στα σχολεία. Συνεχίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης που υπερασπίζεται τους πρόσφυγες και απαιτεί ανοιχτά σύνορα και ανοικτές πόλεις.
Η σύγκρουση με τα μνημόνια δεν έχει σταματήσει αλλά συνεχίζεται για την ανατροπή τους. Η σύγκρουση είναι ο τρόπος ενώ είναι εμπόδιο οι απογοητευτικές και κουραστικές τακτικές της διαμαρτυρίας για την τιμή των όπλων χωρίς απεργιακή και αγωνιστική κλιμάκωση, χωρίς καμιά διάθεση για την οργάνωση ενός πανεργατικού κινήματος που θα διεκδικεί τη ρήξη, τη σύγκρουση και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Να αποφασίσουμε απεργία διαρκείας μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών και ενδοσχολικών εξετάσεων, παίρνοντας μέρος μαζικά στις ΓΣ των ΕΛΜΕ.  

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΡΙΤΗ 17  ΜΑΗ, 2.30 ΜΜ, ΣΤΟ 21Ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΑΣ (ΓΚΡΑΒΑ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου