συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: Η προσπάθεια του ΠΑΜΕ για σπίλωση του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ πέφτει στο κενό

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Η προσπάθεια του ΠΑΜΕ για σπίλωση του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ πέφτει στο κενό
Η ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ

Η προσπάθεια του ΠΑΜΕ για σπίλωση του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ πέφτει στο κενό
Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες του ΠΑΜΕ έχουν πια αποκαλυφθεί. Με βαρύγδουπες εκφράσεις προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία στοιχείων στις βρόμικες καταγγελίες του. Χαρακτηρίζει «μπακαλοτέφτερα» τους ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ από ΔΣ και Ελεγκτική Επιτροπή οικονομικούς απολογισμούς της ΕΛΜΕ. Το ΔΣ και η Ελεγκτική Επιτροπή ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ στις 16/2/16 όλα τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος, σε έξι αναλυτικές σελίδες για έσοδα και τα έξοδα του ταμείου, μετά τις εκλογές κατά την παράδοση του ταμείου στον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Ο οικονομικός απολογισμός 2014-15 και ο απολογισμός για τους πρόσφυγες στάλθηκαν στα σχολεία στις 18/12/15, μετά από έγκριση σε συνεδρίαση του ΔΣ στις 17/12/15. ΟΛΑ τα σχολεία γνώριζαν τις ώρες και τις μέρες που συγκεντρώνονται είδη και χρήματα για τους πρόσφυγες, ΟΛΑ τα σχολεία ήταν ενήμερα για τις μέρες και ώρες αγοράς. ΟΛΑ τα σχολεία πήραν αποδείξεις. Σε αυτές τις συναντήσεις και επισκέψεις αλληλεγγύης ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δεν εμφανίστηκε πουθενά. Ακόμη, το ΠΑΜΕ που ΨΗΦΙΣΕ για πρόεδρο φέτος το Χ. Ζαγανίδη, ομολογεί ότι «τα χρήματα που επέστρεψε ο πρόεδρος» σχετίζονταν με συνδρομές συναδέλφων άλλων ΕΛΜΕ που παρακρατήθηκαν από λάθος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποδόθηκαν στις άλλες ΕΛΜΕ, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης. Δεν αναφέρουν ξανά τα χρήματα της θεατρικής παράστασης «Canteen», γιατί ο ταμίας της ΕΛΜΕ προερχόταν από τα ΣΥΝΕΚ. Αποσιωπούν ότι στα χρήματα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που είναι μη τακτικά έσοδα, η διαχείριση γίνεται όπως στις άλλες ΕΛΜΕ.
Ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει συμπαιγνία με τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ. Γιατί, λοιπόν, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τηρηθεί η διαδικασία  του καταστατικού και τους φοβίζει ο αποφασιστικός ρόλος της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ; Γιατί καταφεύγουν στον… κανονισμό της Βουλής που η αντικαταστατική εφαρμογή του απειλεί τη λειτουργία των σωματείων; Ήταν σύμπτωση ότι δυο μέρες μετά την κατάθεση μομφής στο ΔΣ εναντίον του προέδρου από τα ΣΥΝΕΚ, το ΠΑΜΕ κυκλοφόρησε προκήρυξη με κατάπτυστο συκοφαντικό περιεχόμενο για δήθεν οικονομικές ατασθαλίες του προέδρου; ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ το γεγονός ότι μετά από πιέσεις του προέδρου και των Παρεμβάσεων, αναγκάστηκαν να θέσουν το θέμα στο ΔΣ της 17/5/2016. Σε αυτή την ειδική συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ επανειλημμένως να στοιχειοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες του, με αποτέλεσμα να μιλά στο τέλος για… «οικονομική αλαζονεία»! ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ να καταγραφούν όλες οι δηλώσεις του στα πρακτικά, αλλά η γραμματέας –εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ- αρνήθηκε προστατεύοντας τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ από την απόδειξη της αναξιοπιστίας! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ πλήρως η συμπαιγνία τους όταν αποχώρησαν από κοινού με ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ από τη ΓΣ στις 19/5/16 για να μη συζητηθεί το θέμα εκεί. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ στα πλαίσια απόφασης που έχουν ήδη πάρει από κοινού για καρατόμηση του προέδρου.
Στη συντονισμένη προσπάθεια συκοφάντησης εμπλέκεται και η πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ θέτοντας θέμα «για εκκρεμότητες και ελλείψεις» στο διελμικό ταμείο, ενώ είναι γνωστό από παλιά ότι αρνούνταν να το παραλάβει, γιατί υπήρχαν χρέη από άλλη ΕΛΜΕ, τα οποία συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν. Ποτέ μέχρι τώρα από κανένα, πρόεδρο ή μέλος ΔΣ, δεν τέθηκε ζήτημα διαχείρισης των οικονομικών του διελμικού.
Χρόνια προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με τις Παρεμβάσεις και τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ. Άλλοι με μομφές από την αρχή (ΔΑΚΕ), άλλοι με μομφές πριν 4 χρόνια (ΠΑΜΕ), άλλοι με μομφή πρόσφατα, μετά τη μετάλλαξή τους σε κυβερνητικό υπηρέτη (ΣΥΝΕΚ). Η μομφή του ΠΑΜΕ πριν 4 χρόνια απαντήθηκε από τους συναδέλφους με την ψήφο τους, αναδεικνύοντας τις Παρεμβάσεις πρώτη δύναμη και μειώνοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ το οποίο έχασε τον ένα από τους εκπρόσωπούς του στο ΔΣ έκτοτε.
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ όταν αναφέρει ότι επιθυμεί να δώσει ο πρόεδρος εξηγήσεις ανοιχτά στους συναδέλφους. Ο πρόεδρος και οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις τους ανάγκασαν να εμφανίσουν στο ΔΣ στις 17/5/2016 το συκοφαντικό κείμενο που διακινούσαν. Γιατί απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα, όταν τέθηκε από τις Παρεμβάσεις στη Γ.Σ., στις 19/5/2016 και αποχώρησαν μαζί με τη ΔΑΚΕ και τα ΣΥΝΕΚ; Γιατί φοβούνται να υποστηρίξουν τις άθλιες και ανυπόσταστες «καταγγελίες» τους μπροστά στους συναδέλφους;
Οι αγωνιστές κρίνονται από τα λόγια και τις πράξεις τους, τις διώξεις και τη στοχοποίηση από τους μηχανισμούς που στηρίζουν τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές επιλογές. Αυτά καταγράφουν ο Χ. Ζαγανίδης και οι Παρεμβάσεις. Το ΠΑΜΕ της κομματικής καταγραφής και των πάντα «ανώριμων συνθηκών» για σύγκρουση αντιμετωπίζει με κομψότητα τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, τα στελέχη και τις συνδικαλιστικές τους εκφράσεις, επικαλούμενο ότι «το θέμα είναι  πολιτικό κι όχι προσωπικό». Στην περίπτωση, όμως, των Παρεμβάσεων τοποθετείται επί του προσωπικού, προσπαθώντας να πείσει ανεπιτυχώς και εναγωνίως τον κλάδο ότι  στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας ο εχθρός είναι οι Παρεμβάσεις…Αιδώς Αργείοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου