συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ αποχωρούν από τις Γ.Σ.: υπονομεύουν πάγιες διαδικασίες και τη δημοκρατική λειτουργία του σωματείου. Δε θα το επιτρέψουμε!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ αποχωρούν από τις Γ.Σ.: υπονομεύουν πάγιες διαδικασίες και τη δημοκρατική λειτουργία  του σωματείου. Δε θα το επιτρέψουμε!
Όλοι στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ την Τρίτη 14/6/16, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ
Έχουμε από την αρχή επισημάνει ότι στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ στόχος δεν είναι μόνο ο ίδιος, αλλά και το ίδιο το σωματείο και οι λειτουργίες του.


Έχουμε από την αρχή επισημάνει ότι στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ στόχος δεν είναι μόνο ο ίδιος, αλλά και το ίδιο το σωματείο και οι λειτουργίες του. Οι διαδικασίες που επιλέγουν προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, τη σπίλωση του Χρήστου Ζαγανίδη και την καρατόμησή του από τη θέση του προέδρου, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους με δεδομένη μάλιστα την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο κατ’ επιταγή της Τρόικας και της ΕΕ.
Αμφισβητούν το καταστατικό του σωματείου, αρνούνται τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και αποχωρούν από ΔΣ και Γ.Σ. όταν κρίνουν ότι η παραμονή τους δεν εξυπηρετεί τους στόχους τους.  Στην αρχή ήθελαν με συνοπτικές διαδικασίες το ίδιο το ΔΣ να ψηφίσει μομφή κατά του προέδρου και να τον καθαιρέσει παρά τις ρητά προβλεπόμενες διαδικασίες στο άρθρο 17 του καταστατικού της ΕΛΜΕ.  Έλεγαν ότι αυτά ισχύουν για τα άλλα μέλη του ΔΣ, αλλά όχι για τον πρόεδρο και πρότειναν να ισχύσει ο κανονισμός της βουλής, το καταστατικό της ΟΛΜΕ και ο αντισυνδικαλιστικός ν. 1264, αλλά όχι το καταστατικό της ΕΛΜΕ.
Μετά την απόφαση της Γ.Σ. (19/5) που υποδείκνυε στα μέλη του ΔΣ το αυτονόητο, την τήρηση του καταστατικού, τα μέλη των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ αποδέχτηκαν να ισχύσει το καταστατικό, να εξεταστούν οι κατηγορίες τους μία-μία και αν αποδειχθούν βάσιμες το θέμα να παραπεμφθεί στην Ελεγκτική Επιτροπή και τελικά στη Γ.Σ. όπως ορίζει το καταστατικό. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (31-5), ενώ είχε ήδη απορριφθεί ως αβάσιμη η πρώτη κατηγορία τους, πριν την ψηφοφορία για τη δεύτερη κατηγορία, τα ΣΥΝΕΚ αποφάσισαν ότι η διαδικασία πρέπει να αρχίσει ξανά από την αρχή και οι κατηγορίες να ψηφιστούν πακέτο όλες μαζί! Η δε ανυποληψία του ΠΑΜΕ δεν έχει σύγκριση γιατί ο εκπρόσωπος τους στο Δ.Σ., ενώ δεν καταθέτει την ενυπόγραφη καταγγελία του σε βάρος του προέδρου ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και να αρχίσει η εξέτασή της, συνεχίζει να γυρίζει στα σχολεία και να λέει ψέματα για οικονομικές ατασθαλίες. Η δε «δημοκρατική» ΔΑΚΕ έχει συμπαραταχθεί απόλυτα με τα ΣΥΝΕΚ και το ΠΑΜΕ για αυτό και αρνήθηκε, αλλάζοντας στο λεπτό την ψήφο της, οι ψηφισμένοι οικονομικοί απολογισμοί να σταλούν στα σχολεία.
ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ στην τελευταία Γ.Σ. για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης (9/6) αρνήθηκαν το δικαίωμα στη συνέλευση να αποφασίσει και να  προσθέσει στην Ημερήσια Διάταξη και το θέμα της τήρησης του καταστατικού της ΕΛΜΕ στη διαδικασία εξέτασης των κατηγοριών κατά του πρόεδρου, όπως πρότειναν οι Παρεμβάσεις  και εκβίαζαν ότι θα αποχωρήσουν ώστε η Γ.Σ. να μη συζητήσει για τις άθλιες μεθοδεύσεις τους κατά του προέδρου. Και στο τέλος της συνέλευσης αποχώρησαν, επιδεικνύοντας αδιαφορία για τη ψήφιση αποφάσεων για τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τις διώξεις συναδέλφων αδιόριστων εκπαιδευτικών, αλλά και Τούρκων αγωνιστών που τέθηκαν στη Γ.Σ. Το ίδιο έκαναν και στην προηγούμενη Γ.Σ. στις 19/5 όταν οι Παρεμβάσεις κατέθεσαν ψήφισμα για την  αυστηρή τήρηση του καταστατικού. Οι αποχωρήσεις από Δ.Σ. αλλά και από τις Γ.Σ. έχει γίνει μια μόνιμη πρακτική πλέον από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού (H ΔΑΚΕ αποχώρησε από τις Γ.Σ. στις 28/1, 19/5, 9/6, τα ΣΥΝΕΚ στις 13/4, 19/5, 9/6, το ΠΑΜΕ στις 9/3, 19/5, 9/6) με στόχο την αδρανοποίηση του σωματείου. Ταυτόχρονα αρνούνται το δικαίωμα στους συναδέλφους να παρακολουθούν τα Δ. Σ. Αυτό έκαναν στις 31/5  όταν απαιτούσαν η συνεδρίαση του ΔΣ να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα, και μόνο κάτω από την πίεση των συναδέλφων που ήθελαν να παρακολουθήσουν, μετά από δύο ώρες, δέχτηκαν να γίνει και πάλι ανοιχτή συνεδρίαση
Θεωρούμε απαράδεκτες τις πρακτικές που αμφισβητούν πάγιες αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος και ουσιαστικά το δικαίωμα των συναδέλφων να συζητούν και να αποφασίζουν.  Ο κλάδος πρέπει να τις καταδικάσει και να περιφρουρήσει τη δημοκρατική λειτουργία του σωματείου. Η περιφρόνηση των συλλογικών διαδικασιών, αλλά και των συναδέλφων,  ο εκφυλισμός τους ώστε να μην ληφθούν  αποφάσεις και να παραμείνει η σπίλωση του προέδρου, η διαρκής αλλαγή θέσεων για να εξυπηρετηθούν οι μεθοδεύσεις τους και η καταπάτηση αρχών και λειτουργιών του συνδικαλιστικού κινήματος αποτελούν χτύπημα σε ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει ως κλάδος και αφορούν όλους μας.  Η σκευωρία δεν θα περάσει και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι μπροστά στην πολιτική που απειλεί τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό, η Ε’ ΕΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα θα βρίσκονται σε παράλυση από τους σχεδιασμούς του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού.
Καλούμε τους συναδέλφους με τη μαζική παρουσία τους στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ την Τρίτη 14/6/16, 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ να διασφαλίσουν ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες και τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΛΜΕ με τη τήρηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου