συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για τις παραστάσεις του ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ-Θ στις διευθύνσεις

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Πρ. Κορομηλά 51, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622, τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail:  gelmeth3@gmail.com , http://3elmethess.blogspot.gr/ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
To Δ.Σ  της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ με βάση τις αποφάσεις της Γ.Σ. προχώρησε  σε παραστάσεις διαμαρτυρίας ,την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας  και  Τρίτη 20 Ιουνίου στην Διεύθυνση Δυτ. Θεσ/νίκης.
Στις συναντήσεις μας τόσο με τον Περιφερειακό διευθυντή όσο και με το διευθυντή ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκηςεκθέσαμε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος και τα σχολεία της περιοχής, ως συνέπεια της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των αλλεπάλληλων μνημονίων. Δηλώσαμε  την αντίθεσή μας στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης για το Γυμνάσιο, το Λύκειο, την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή αλλά και το Δημοτικό και  προβάλλαμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.
Τονίσαμε ότι μετά τις αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρισκόμαστε μπροστά στην «εξαφάνιση» χιλιάδων κενών με τη μέθοδο της… «ελάφρυνσης» του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου στα γυμνάσια, της.. «ελάφρυνσης» των ΕΠΑΛ από ειδικότητες και με τη μέθοδο των σχεδόν απαγορευτικών προϋποθέσεων για τη λειτουργία πολλών κλασσικών και ολοήμερων τμημάτων νηπιαγωγείων και ολοήμερων δημοτικών, με συνέπειες :

  • τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  χιλιάδων αναπληρωτών,
  • την απώλεια οργανικών θέσεων,
  • την «κατασκευή» πλεοναζόντων εκπαιδευτικών
  • την παγίωση του καθεστώτος της  κινητικότητας στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.  

 Καλέσαμε τους  διευθυντές  εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης να αποφασίσουν με βάση τα αιτήματα του κλάδου .Πιο συγκεκριμένα:

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για να λειτουργήσουν τα σχολεία, όχι στις απολύσεις των χιλιάδων αναπληρωτών.
  • Όχι στηνκατασκευή» πλεοναζόντων εκπαιδευτικών και την παγίωση του καθεστώτος της  κινητικότητας.
  • Οι υπηρεσιακές μεταβολές  να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον με τα τμήματα των τάξεων των κατευθύνσεων και των επιλογών που λειτούργησαν το τρέχον σχολικό έτος και όχι  με βάση  τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα.
  • Τα τμήματα όλων των σχολείων να διαμορφωθούν με βάση τις προτάσεις  μας (20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις ) Έγκριση των ολιγομελών τμημάτων Εφαρμογή της διάταξης για μειωμένο αριθμό μαθητών  σε τμήματα που φοιτούν  παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
  • Καμία μείωση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.  Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να διατηρηθούν τα ολιγομελή τμήματα που λειτούργησαν ή προέκυψαν το 2015-2016.
  • Καμία συγχώνευση- κατάργηση σχολικής μονάδας
  • Να μην προχωρήσουν – υπογράψουν την αναδρομική επιστροφή της προσωπικής διαφοράς που ζητείται από τους αναπληρωτές λόγω λανθασμένης κατάταξής τους στα μισθολογικά κλιμάκια, που απειλεί να εξανεμίσει τον τελευταίο τους μισθό.
  • ·                 Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στα ΕΠΑΛ από το Γυμνάσιο Φιλύρου να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τα ΕΠΑΛ της περιοχής μας (Νεάπολης –Πολίχνης)
  • Ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των μαθητών από τα δημοτικά στα Γυμνάσια της Νεάπολης . (Καταγγείλαμε για μια ακόμη φορά τη μη λειτουργία της ΔΕΠ Νεάπολης-Συκεών).


Στα περισσότερα ζητήματα δεν πήραμε συγκεκριμένες  απαντήσεις και δεσμεύσεις εκτός από την υπόσχεση ότι οι προβληματισμοί μας θα μεταφερθούν στην πολιτική ηγεσία!
Δηλώθηκε ξεκάθαρα πως οι υπολογισμοί των κενών θα γίνουν με βάση τις αλλαγές, πως θα έχουμε μετακινήσεις  εκπαιδευτικών – πρόθεσή τους να γίνουν εντός ΠΥΣΔΕ , χωρίς όμως να αποκλείεται και το ΑΠΥΣΔΕ. Επανέλαβαν  ωστόσο τη δέσμευση  τους ότι δε θα κλείσει-συγχωνευτεί καμία σχολική μονάδα για την επόμενη σχολική χρονιά. Για την ΤΕΕ , οι τομείς που υπήρχαν στη Β΄ τάξη παραμένουν, μετατρέπονται όμως σε «υπερτομείς »  στη λογική του νέου νόμου με εκατοντάδες «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς , οι ειδικότητες στη Γ΄ τάξη θα κατανεμηθούν σε διαφορετικά ΕΠΑΛ- στην ουσία θα έχουμε καταργήσεις ειδικοτήτωνγια τα ολιγομελή τμήματα ,ίσως να διατηρηθούν στη Γ΄ όσα είχαν εγκριθεί στη Β΄, και τέλος για τα ΕΠΑΛ δε θα ισχύσει από φέτος η  χωροταξική κατανομή.
Κανένας εφησυχασμός!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι φανερό πως η διοίκηση της εκπαίδευσης προχωράει στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που θα οδηγήσει σε σφαγή χιλιάδες συναδέλφους . Μόνο η δική μας αντίδραση μπορεί να τους σταματήσει.  Με τη συμμετοχή μας να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε οργή και την οργή σε ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ!
  • Όχι στις αντιδραστικές  αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση που καταστρέφουν τις ζωές μας και διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! 
  • Δημόσιο δωρεάν σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς, τις ειδικότητες  και όλη τη γνώση!              

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου