συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Παρεμβάση Εκπ/κών Ιωαννίνων: Η τρομοκρατία δε θα σταματήσει την οργή του λαού!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το αποψινό όργιο καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Γιάννινα κατά την πραγματοποίηση της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ξύλο, δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις (πολλές μάλιστα αρκετά μετά τη λήξη της πορείας), ανελέητος ξυλοδαρμός της αντιπροσωπείας σωματείων μέσα στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όλα αυτά δείχνουν τη νέα φάση αντιμετώπισης του εχθρού-λαού την οποία επιλέγει η κυβέρνηση εν όψει ενός ακόμη κύκλου επίθεσης στα δικαιώματα και τις ζωές μας.
    Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, με “κορδόνια” ΜΑΤ να γεμίζουν το κέντρο της πόλης προκάλεσε τα δημοκρατικά αισθήματα των διαδηλωτών, που με την παραμονή τους στο χώρο του πεζοδρόμου της Περιφέρειας απαιτούσαν την απομάκρυνση τους. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ξεχύθηκε η επιχείρηση διάλυσης της πορείας με αδίστακτο ξύλο και δηλητηριώδη αέρια που γέμισαν το κέντρο (τα αέρια τα οποία ο πρωθυπουργός είχε υποκριτικά ζητήσει να καταργηθούν μετά την επίθεση στους συνταξιούχους). Η πανομοιότυπη εφαρμογή του ίδιου σχεδίου διάλυσης των διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ετούτη η κυβέρνηση, του τρίτου Μνημονίου, έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει προς τα βάθη της πολιτικής εξαθλίωσης, εάν φυσικά το επιτρέψουμε.
    Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η επιλογή κυβερνητικών στελεχών να βαδίσουν στην πορεία μαζί με τα θύματα των πολιτικών τους. Περιφρουρημένοι σε ασφαλείς δακτυλίους τοπικών κυβερνητικών στελεχών, ήρθαν στην πορεία για να συνεχίσουν τη θλιβερή παράσταση εξαπάτησης των εργαζομένων και της νεολαίας, επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την πορεία της επετείου της εξέγερσης για να λάβουν κάποια δημοκρατική “αγωνιστική” νομιμοποίηση των πολιτικών τους. Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων συμμετείχε και χαιρετίζει την έκφραση της πολιτικής αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα των κυβερνητικών βουλευτών κατά τη διάρκεια της πορείας. Απόλυτα θλιβερή ήταν η στάση του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έδωσε κάλυψη και στέγη στους κυβερνητικούς βουλευτές, επιλογή που δεν έχει κάνει στο παρελθόν κανένα από τα εργατικά σωματεία της πόλης μας.
    Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους/ες και τους νεολαίους/ες που διαδήλωσαν απόψε ζωντανεύοντας με τον παλμό τους τα μηνύματα του Νοέμβρη, απάντησαν στις κυβερνητικές προκλήσεις και αντιμετώπισαν με θάρρος το όργιο αστυνομικής καταστολής. Με την ελπίδα ότι στις μέρες που έρχονται οι γραμμές μας θα πυκνώσουν, ότι η εργατική αγανάκτηση θα βρει και πάλι την έκφραση και την οργάνωσή της, καλούμε όλο το γιαννιώτικο λαό να πάρει μέρος στην απεργία της Πέμπτης, 24 Νοέμβρη.

    Σ'αυτόν τον αγώνα για τη ζωή την ίδια, δεν θα νικήσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί αχυράνθρωποί του. Θα νικήσουμε εμείς με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και οργανωμένο αγώνα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου