συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Παρεμβάσεις ΔΕ: Καταγγέλλουμε το κρεσέντο αυθαιρεσίας και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς των ΣΥΝΕΚ & ΔΑΚΕ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ
Καταγγέλλουμε το κρεσέντο αυθαιρεσίας και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς των ΣΥΝΕΚ & ΔΑΚΕ
Δήλωση των εκπροσώπων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι, 
Τη Δευτέρα 19/6 το απόγευμα με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πως το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέστειλε προς την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την ακόλουθη “εσωτερική” (μιας και ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) ανακοίνωση την οποία παραθέτουμε αυτούσια:
Έπειτα από τις αυξανόμενες φωνές διαμαρτυρίας και τις καταγγελίες για ανοιχτή απεργοσπασία στην οποία προχωρούν οι ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ σε πολλές περιοχές, το συμβάν αυτό σε κεντρικό επίπεδο αποδεικνύει περίτρανα πως οι δυνάμεις αυτές βάζουν πλάτη στα κυβερνητικά σχέδια, ανοίγουν το δρόμο για την τάχιστη επιβολή της αξιολόγησης σε όλη την έκταση της εκπαίδευσης, υπονομεύουν και υποσκάπτουν χωρίς περιστροφές την προκηρυγμένη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
Συνάδελφοι της Εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δεν έχετε ενημερωθεί ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε ότι ο νόμος 4473/2017 δεν έχει σχέση με το νόμο 4369/2016; Επίσης δεν ενημερωθήκατε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν αποφάσισε τη μορφή της Απεργίας – Αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 15/3/2017;
Συνάδελφοι,
Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κλάδο για τα εξής:
  1. Η παραπάνω ανακοίνωση, με ημερομηνία δημοσίευσης την 16/6/2017, ουδέποτε συζητήθηκε στα πλαίσια του ΔΣ και πολύ περισσότερο ποτέ δεν αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα τέτοιο κείμενοΗ ευθύνη για την έκδοσή της βαρύνει αποκλειστικά την πρόεδρο και το γραμματέα οι οποίοι δεν ενημέρωσαν, όπως όφειλαν στοιχειωδώς να κάνουν, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
  2. Η Ομοσπονδία, παρά τα γραφόμενα στην ανακοίνωση, δεν έχει πάρει καμία απολύτως απόφαση πάνω στο ζήτημα της συμμετοχής ή μη στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Αυτό άλλωστε πιστοποιούν και επισημαίνουν ακόμα και οι ανακοινώσεις των παρατάξεων των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ που έχουν οι ίδιες δημοσιεύσει από τις 9/6/2017 και οι οποίες είναι αναρτημένες στους παραταξιακούς ιστότοπους των δυνάμεων αυτών.
Συνάδελφοι,
Πρόκειται περί καθαρού πραξικοπήματος πρωτοφανούς στα χρονικά της Ομοσπονδίας μας και την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα μέλη του προεδρείου καθώς και οι παρατάξεις τους. Η πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΛΜΕ ξεπέρασαν τα εσκαμμένα, παρέκαμψαν κάθε δημοκρατική διαδικασία και λειτουργία, αντιμετωπίζοντας μια από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες, ως μικροπαραταξιακό τους παράρτημα και εξάρτημα.

Έπειτα από τις αυξανόμενες φωνές διαμαρτυρίας και τις καταγγελίες για ανοιχτή απεργοσπασία στην οποία προχωρούν οι ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ σε πολλές περιοχές, το συμβάν αυτό σε κεντρικό επίπεδο αποδεικνύει περίτρανα πως οι δυνάμεις αυτές βάζουν πλάτη στα κυβερνητικά σχέδια, ανοίγουν το δρόμο για την τάχιστη επιβολή της αξιολόγησης σε όλη την έκταση της εκπαίδευσης, υπονομεύουν και υποσκάπτουν χωρίς περιστροφές την προκηρυγμένη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
Η στάση τους αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας, αντισυνδικαλιστικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πως αποτελούν, όχι μόνο τους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά τους πιο δουλικούς υπηρέτες της και τους πιο πρόθυμους εντολοδόχους της.
Ματαιοπονούν όμως αν θεωρούν ότι με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τους, που συγκαλύπτονται με κάθε είδους φτιασιδώματά, θα φιμώσουν το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, πως θα υποτάξουν τον κλάδο και θα τον παραδώσουν σιδεροδέσμιο στην πολιτική της αξιολόγησης που φέρνει νέα εξαθλίωση και τον εφιάλτη της ανεργίας.
Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καταγγέλλουμε το αντισυνδικαλιστικό και αντιδημοκρατικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσαν οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ. Τέτοιες αντιδραστικές πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές.
Καλούμε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο εκπαιδευτικό να αποδοκιμάσει και να απορρίψει αυτού του είδους τις πρακτικές οι οποίες δεν τιμούν τον κλάδο και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος για μόρφωση, σταθερή και μόνιμη εργασία, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!
19 Ιούνη 2017
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις
Συσπειρώσεις Κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου