συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ: Η ρωγμή έγινε... Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου


Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ: Η ρωγμή έγινε... Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου


Η  ΡΩΓΜΗ ΕΓΙΝΕ… Η ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
 ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Η οργή χιλιάδων εργαζόμενων στους δρόμους, με ένα σύνθημα, μια φωνή, ένα αίτημα:
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


s.o.s.: η ..πρόταση τους.. ΕΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ
ü  Γιατί  επιδιώκει να λύσει  ΜΟΝΟ το προσωρινό αδιέξοδο με την αποκομιδή των σκουπιδιών για τη βιομηχανία Τουρισμού, τους δημάρχους & την κυβέρνηση.
ü  Γιατί διαιωνίζει  τις ελαστικές μορφές εργασίας, εφαρμόζοντας την άνιση αμοιβή ( όπως στα κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ).
ü  Γιατί τηρεί σε ισχύ τις διατάξεις για εκχώρηση σε ιδιώτες του τομέα καθαριότητας, όπως & για άλλες αρμοδιότητες των Δήμων.
ü  Γιατί ΚΥΡΙΩΣ,  ΔΕΝ διασφαλίζει ούτε μία (1) σταθερή θέση εργασίας (Α.Χ. ή Δ.Δ.) σε κανέναν από τους ήδη συμβασιούχους (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, μέσω ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ, κ.α.).

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τον  ΑΓΩΝΑ
  •      Κλείνοντας ΟΛΑ τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΚΑΡΑΖ,  ΚΤΙΡΙΑ & τους ΧΥΤΑ
  •   Αποκλείοντας  τα μεγάλα κέντρα  Τουρισμού από την αποκομιδή & Τσακίζοντας την απεργοσπασία σε ορισμένους Δήμους.
  •   Ισχυροποιώντας τα αιτήματα, για ίση αμοιβή, αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του χρόνου εργασίας, διατήρηση & επέκταση των ΒΑΕ, αρνούμενοι την αξιολόγηση τους, ως εργαλείο προετοιμασίας μείωσης  των μισθών αλλά και  νέων απολύσεων.
Συναδέλφισες-συνάδελφοι,
Έφτασαν 5-6 ημέρες κινητοποίησης (αποκλεισμός στην ουσία των Δημοτικών γκαράζ), μια μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα την ΠΕΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ, αλλά και  σε αρκετές πρωτεύουσες νομών,  για να τρομοκρατηθούν  οι «τρομοκράτες».
Όλος ο εσμός μιας λαομίσητης εξουσίας, από κυβέρνηση, συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, τον ΣΕΒ, μεγαλοξενοδόχους, Δημαρχαίους - τα ΜΜΕ, ξεσάλωσαν ενάντια στο αυτονόητο αίτημα 10.000 εργαζόμενων, κυρίως στην καθαριότητα, να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπεια τους.
Τήλε-εκπομπές, παραινέσεις για το άκαιρο λόγω τουρισμού ,απειλές για εκχώρηση σε ιδιώτες , κινδυνολογία για την υγεία δήθεν του λαού αλλά και καλοπιάσματα του τύπου: «ναι έχετε δίκιο…αλλά ξέρετε το Σύνταγμα.., το Ελεγκτικό Συνέδριο, η άσχημη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, …..εμείς σας θέλουμε αλλά….


Όλα με ένα στόχο να δείξουν ότι αυτοί συμπάσχουν, αλλά έχουν τα χέρια τους δεμένα.
Μην… δημιουργείτε προβλήματα, γιατί η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, μ΄ένα κλικ περνάει στην ανάπτυξη, μην βάζετε εμπόδια για να ξεπεράσουμε την κρίση…
Κανένας  ΟΜΩΣ δεν κάνει πίσω. Αντίθετα  οι καταλήψεις δυναμώνουν κι άλλοι Δήμοι μπαίνουν στις κινητοποιήσεις, στην απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 22/6 μπήκε  ΟΛΟΣ ο  κλάδος. Η συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε ήταν πολύ  μαζική, η καταστολή για μια ακόμα φορά έκανε την παρουσία της στον δρόμο.
 Μετά από αυτό και την απόφαση για συνέχιση, ως δια.. μαγείας μέσα σε ένα Σάββατο-Κυριάκο, συνεδριάζει το Υπ. Συμβούλιο, καλείται σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό & εμφανίζεται πρόταση νόμου με 3 άρθρα  για να λύσουν το πρόβλημα.
Αλλά ποιό πρόβλημα;
ΟΧΙ βέβαια του προβλήματος του «ξαφνικού θανάτου» για 10.000 εργαζόμενους.  Αλλά της αποκομιδής των σκουπιδιών που έχουν σωρευτεί λόγω των κινητοποιήσεων.
Θα σας «χρησιμοποιήσουμε» για ένα διάστημα για να μαζεύετε τα σκουπίδια, πληρώνοντας και τα δεδουλευμένα σας και μετά αφού κάνουμε κάποιες προσλήψεις, μπορείτε να μας αδειάσετε τη γωνιά.
Ο κλάδος ( με ομόφωνη απόφαση) , συνεχίζει & δυναμώνει  τις κινητοποιήσεις μέχρι και  την Πέμπτη 29 ΙΟΥΝΗ με 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση-πορεία  στο Μαξίμου.

Κυβέρνηση και όλος ο ευρώ-λιγούρικος συρφετός, ψάχνουν διέξοδο

Διάφοροι κονδυλοφόροι( δημοσιογράφοι- «εργατολόγοι» αλλά & συνδικαλιστές μπήκαν ήδη στο παιχνίδι της βελτίωσης(!!) των προτάσεων, των χρονικών διασφαλίσεων, με  ποσοστώσεις, κλπ. Προσοχή όχι της ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Της ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, που μπορεί να διασφαλιστεί ΜΟΝΟ με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  της ΒΟΥΛΗΣ & ψήφιση νόμου για ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, αλλά κάποιας βελτιωτικής πρότασης για κάποια μόρια σε κάποιους μελλοντικούς διαγωνισμούς προσλήψεων, αφού βέβαια το αποφασίσουν οι Δήμοι και βέβαια έχουν και τα ανάλογα κονδύλια.

ΘΑ ΤΟΥΣ  ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ;

 Ή θα κάνουμε την απεργία μας το μεγάλο  ξεκίνημα για το ξήλωμα των πολιτικών των  μνημονίων, της  μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κατάργησης κάθε μορφής μαύρης ελαστικής εργασίας, για δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους;   ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Οργανώνουμε τους αποκλεισμούς σε κάθε χώρο,συντονιζόμαστε με φορείς-σωματεία,σπάμε την κυβερνητική-δημαρχιακή τρομοκρατία αλλά και κάθε απεργοσπασία όπου εμφανίζεται,   ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!!!!!  
Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων (δημοσίου ιδιωτικού τομέα), ανέργων, συνδικάτων και ομοσπονδιών η κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, κηρύσσοντας πανελλαδική-πανεργατική απεργία για την Πέμπτη 29- ΙΟΥΝΗ


Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου