συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Παρεμβάσεις ΔΕ: Δήλωση-καταγγελία των εκπροσώπων στο ΔΕ της ΟΛΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ λειτουργεί και ενεργεί με τρόπο καταφανώς παράτυπο, ενώ κάποιες ενέργειες είναι προδήλως αντικαταστατικές. Συγκεκριμένα:
Α) Παραβίασε πάγιες και δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας του ΔΣ και απέστειλε εισήγηση στις ΕΛΜΕ για ΓΣ, χωρίς να γίνει συζήτηση επί κειμένων σε συνεδρίαση του ΔΣ. Έτσι απέκλεισε τα μέλη του ΔΣ από το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκφράσουν άποψη, να διατυπώσουν θέση ή να καταθέσουν προτάσεις επί των κειμένων. Σε ερώτησή μας αν το κείμενο το οποίο απεστάλη από τον Πρόεδρο στα mail των μελών ως εισήγηση των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ, δεν λάβαμε καμία απάντηση. Αντί γι’ αυτό η «εισήγηση» απεστάλη στις ΕΛΜΕ.
Β) Με την «εισήγησή» της η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ παραχαράσσει τις θέσεις του κλάδου και μάλιστα προσπαθεί να εμφανίσει τους σχεδιασμούς του υπουργείου ως θέσεις του κλάδου.
Συγκεκριμένα, κανένα συνέδριο δεν αποφάσισε ποτέ ότι ζητάμε «μείωση και εξορθολογισμό της ύλης», ότι είμαστε αντίθετοι στη «δραματική μείωση της ύλης» και κυρίως ότι ζητάμε «αξιόπιστο απολυτήριο». Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ αμφισβητεί την αξιοπιστία του απολυτηρίου και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο υπουργείο παιδείας να εφαρμόσει τις αντιδραστικές αλλαγές του, καθώς το «αξιόπιστο απολυτήριο» πρωτοπαρουσιάστηκε (απ’ όσο μπορούμε να ξέρουμε) από τον κ. Λιάκο στο περίφημο πόρισμά του και – βεβαίως – από τον κ. Γαβρόγλου στις εξαγγελίες του για το νέο λύκειο.
Γ) Ομόφωνα το ΔΣ (στις 7/9) αποφάσισε να ζητήσει να αποσυρθεί το σχέδιο Γαβρόγλου και ομόφωνα πάλι (μετά τη συνάντηση με τον υπουργό) να μην μετάσχει σε ομάδα εργασίας. Αμέσως μετά, στην ίδια συνεδρίαση, και με πλειοψηφία 7 – 4 αποφάσισε να στείλει επιστολή με τις θέσεις του κλάδου παρά τη δηλωμένη πρόθεση του υπουργού να μην αλλάξει τη φιλοσοφία και τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το σχέδιό του.
Δ) Στη συγκεκριμένη επιστολή, η πλειοψηφία του ΔΣ ψεύδεται και παρουσιάζει ως θέσεις του κλάδου ψηφισμένες από συνέδρια τις προτάσεις για εξορθολογισμό της ύλης, τη μη δραστική περικοπή γνωστικών αντικειμένων και το αξιόπιστο απολυτήριο.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σεβόμενο το καταστατικό,
1) να αποσύρει από την εισήγηση της πλειοψηφίας τις επίμαχες εκφράσεις που δεν είναι θέσεις του κλάδου και
2) να αποσύρει την επιστολή στον υπουργό.
Σε αντίθετη περίπτωση θα κοινοποιήσουμε τη δήλωση – καταγγελία.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και να προστατεύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του κλάδου μας.
Μαρία Δανιήλ
Δημήτρης Καρυώτης 
3/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου