συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό στο Ηράκλειο: Για το νέο Πολυνομοσχέδιο και τον αντιαπεργιακό νόμο

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό στο Ηράκλειο
Για το νέο Πολυνομοσχέδιο και τον αντιαπεργιακό νόμο
Παρασκευή 12 Γενάρη:
-   απεργία Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
-  τρίωρη στάση εργασίας 09.00-12.00 Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου
-  προσυγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου 09.00 και συγκέντρωση 10.30 Πλ. Ελευθερίας
Κυριακή 14 Γενάρη:
-   συγκέντρωση 10.30 στα Λιοντάρια (στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου)
Δευτέρα 15 Γενάρη (μέρα που πιθανότατα θα ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο):
-   συγκέντρωση 11.30 Πλ. Ελευθερίας (στηρίζουμε την απεργία των εκπαιδευτικών σωματείων)
-   συγκέντρωση 18.30 Λιοντάρια
Καλούμε τους συναδέλφους να απεργήσουν!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο/άνεργο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατεβάζει προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης μαζί με τον αντιαπεργιακό και αντισυνδικαλιστικό νόμο που είχε πάρει πίσω προσωρινά. Τη στιγμή που προαναγγέλει την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια το 2018, ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, βαραίνει τη φορολογία και μειώνει τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.
Η συνεχής ψήφιση νέων αντεργατικών μέτρων δε θα μπορούσε παρά να συνδυάζεται με νέα μέτρα καταστολής του εργατικού κινήματος. Κεντρικό ρόλο παίζει το χτύπημα του δικαιώματος προκήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από την βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Γι' αυτό και η τροπολογία αφήνει στο απυρόβλητο τον γραφειοκρατικό υποταγμένο συνδικαλισμό.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αρνούνται να καλέσουν σε απεργία για το πολυνομοσχέδιο, κρατώντας συνεπή στάση δίπλα στον ΣΕΒ και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Μάλλον νιώθουν ικανοποιημένες από την επετειακή απεργία που κάλεσαν το Δεκέμβρη χωρίς να κάνουν σχεδόν τίποτα για να την προπαγανδίσουν. Εμείς όμως ξέρουμε πως κάθε κινητοποίηση και κάθε απεργία, όποιος κι αν είναι ο λόγος που την προκηρύσσει η γραφειοκρατική ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, είναι μια ευκαιρία να βροντοφωνάξουμε γι' αυτά που θέλουμε! Και φυσικά ξέρουμε ότι αυτό δε θα το καταφέρουμε μόνοι μας! Γι' αυτό καλούμε σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού πολυνομοσχεδίου σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώνουμε στους χώρους μας κάθε απεργία που θα προκηρυχθεί για το θέμα αυτό!
Οι εργαζόμενοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να δούμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ως ένα μικρό βήμα στις αντίστασή μας! Να συνεχίσουμε το βηματισμό μας με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων μας. Η επίθεση που δεχόμαστε θα πρέπει να απαντηθεί με αγώνες με συνέχεια και με απεργίες που οδηγούν σε κλιμάκωση και όχι με στάσεις εργασίας και μία 24ωρη απεργία "τη μέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα". Μια τέτοια λογική δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση η οποία μπορεί να κατεβάσει το πολυνομοσχέδιο Σάββατο ή Κυριακή αφαιρώντας μας το όπλο της απεργίας. Η απεργιακή συγκέντρωση τη μέρα ψήφισης των νέων μέτρων, όποτε κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να λειτουργήσει ως κορύφωση των ενεργειών μας και όχι ως η μόνη δράση μας.
Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην απεργία! Θέλουν να παρέμβουν στην εσωτερική ζωή των σωματείων μας, θέτοντας ως κριτήριο την απαρτία 50% για προκήρυξη απεργίας. Εμείς θέλουμε δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και ελεύθερο μαζικό συνδικαλισμό, θέλουμε σωματεία ανεξάρτητα από το κράτος, τους εργοδότες και τους δικαστές.
Να αγωνιστούμε ενάντια στην επέκταση, γενίκευση και εμπέδωση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας, μέσα από διάφορα προγράμματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στα "μπλοκάκια", στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία. Δουλειά με δικαιώματα, ενιαίες σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλους.
Θα παλέψουμε όχι μόνο ενάντια στα μέτρα ουσιαστικής κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά και για νέες Συλλογικές Συμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας! Θα παλέψουμε ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στο αίσχος των απλήρωτων μισθών-αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
         Καλούμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, τόσο πριν όσο και την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα.
         Καταγγέλλουμε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που δεν καλεί σε απεργία και το καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καλέσει, έστω και την τελευταία στιγμή, σε απεργία τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου