συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ψήφισμα υποστήριξης των αιτημάτων των κρατουμένων στο κ.κ. Κορυδαλλού, που είναι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, που συνυπογράφουν το ψήφισμα, υιοθετούν τα αιτήματα, που κατέθεσαν και πάλι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Παιδείας οι κρατούμενοι στο κ. κ. Κορυδαλλού, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017. Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ θεωρούν ότι τα αιτήματά των κρατουμένων είναι ανάγκη να γίνουν άμεσα αποδεκτά από την Πολιτεία και πριν από τις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου του 2017. 
Η δήλωση των κρατουμένων παρατίθεται στη συνέχεια.  
«Δεδομένου του στενού χρονικού περιθωρίου, προκειμένου να συμμετέχουμε στις πανελλήνιες εξετάσεις του διδακτικού έτους 2016-17 ασκώντας το δικαίωμά μας, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή τους, πλην όμως καμία έγγραφη ενημέρωση δεν έχουμε ούτε για τον τόπο, αλλά ούτε για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Από την πλευρά μας προτείνουμε τα εξής:
α) Οι εξετάσεις μας, να διεξαχθούν εντός του κ.κ. Κορυδαλλού.
β) Να διεξαχθούν στην κατάλληλη για την περαίωσή τους αίθουσα του σχολείου δεύτερης ευκαιρία του ίδιου καταστήματος.
γ) Τα θέματα εξετάσεων να μεταφέρει αστυνομικός, ή άλλος αρμόδιος υπάλληλος, όποιου φορέα ή Αρχής αποφασιστεί από τους ιθύνοντες.
δ) Οι επιτηρητές να επιλέγουν με τα ίδια κριτήρια και τρόπο, όπως σε κάθε άλλο εξεταστικό κέντρο.
 ή
ε) Να μεταφερθούμε στο Λύκειο και εξεταστικό κέντρο του Καταστήματος Κράτησης Αυλώνας.
Μετά την αποστολή του παρόντος θα περιμένουμε έγγραφη απάντησή σας, διαφορετικά θα προβούμε σε κλιμακωτές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον Νόμο το μόνο αγαθό που στερούμαστε είναι η Ελευθερία και βάσει της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας η πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης και της Παιδείας και θεωρούμε εκδικητική και παράνομη οποιαδήποτε στέρησή του.»
  • ΕΛΜΕ που συνυπογράφουν το ψήφισμα:  Ε΄  Αθήνας, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής,  Α΄ Κυκλάδων, Πάρου – Αντιπάρου. 
  • ΕΛΜΕ που έχουν εκδώσει ανάλογο ψήφισμα:  Γ΄ Αθήνας, Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστερίου), Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου