συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: για τις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων Διοικητικών Υπαλλήλων στη Σύγκλητο (νόμος Γαβρόγλου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
με έκπληξη διαβάσαμε το έγγραφο της Πρυτανείας που προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων Διοικητικών Υπαλλήλων στη Σύγκλητο (νόμος Γαβρόγλου) και μάλιστα ορίζει ως τόπο εκλογών τα Γραφεία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού.
Δηλώνουμε ότι ουδέποτε διαθέσαμε τα Γραφεία του Συλλόγου μας στην Πρυτανεία (και δεν θα μπορούσαμε άλλωστε, δεν είμαστε συνεργάτες) πολλώ δε μάλλον για διαδικασίες που καμία σχέση δεν έχουν με τη λειτουργία του Συλλόγου μας, τη συλλογικότητα, την άμεση δημοκρατία και τελικά με την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας.
Ο Νόμος Γαβρόγλου ακολουθώντας μνημονιακές εντολές και σε πιστή αντιγραφή του Νόμου Διαμαντοπούλου (ο οποίος, τουλάχιστον στο σημείο που μας αφορά, δεν εφαρμόστηκε) προσπαθεί να καταργήσει τα συλλογικά όργανα έκφρασης των εργαζομένων, τα Σωματεία, και μέσω αντιδημοκρατικών διαδικασιών δίνει το δικαίωμα στις Πρυτανείες να προκηρύσσουν εκλογές, λες και αυτές είναι υπηρεσιακές, για τους δικούς μας εκπροσώπους.
Ταυτόχρονα, καταργεί ψηφοδέλτια και παρατάξεις και εισάγει το πλειοψηφικό σύστημα, ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Για πάνω από 30 χρόνια με τις κατακτήσεις του Νόμου 1268/82 της μεταπολίτευσης, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια εκλέγανε μέσω των Σωματείων τους εκπροσώπους τους οι οποίοι λογοδοτούσαν στα Συλλογικό τους όργανο και είχαν την υποχρέωση να μεταφέρουν τις αποφάσεις του που παίρνονταν με την άμεση δημοκρατία των συνελεύσεων.

Έχουν σοβαρότατο λόγο όμως να θέλουν να καταργήσουν τα Σωματεία δίνοντας με την εφαρμογή του Νόμου Γαβρόγλου το πρώτο χτύπημα. Αν καταφέρουν να τα αποδυναμώσουν δεν θα έχουν κανέναν απέναντί τους για την εφαρμογή των πλέον σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών που τα μνημόνια τους επιτάσσουν. Το Πανεπιστήμιο της «αγοράς» που θα έχει δίδακτρα και θα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να μας μετακινήσει και να μας βγάλει σε διαθεσιμότητα δεν θέλει εργαζόμενους απέναντί του και ισχυρά Σωματεία που θα δώσουν την μάχη όπως έκαναν μέχρι σήμερα και είχαν τις νίκες τους.
Εκπρόσωποι στη Σύγκλητο για εμάς είναι το Δ.Σ. του Συλλόγου και όλοι οι συνάδελφοί μας που τους καλούμε να συμμετέχουν μαζί μας σε κάθε συνεδρίαση της Συγκλήτου. Εκεί θα μεταφέρουμε τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μαζί με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους. Αυτό κάναμε πάντα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε παίρνοντας εντολές από τους συναδέλφους μας και απολογούμενοι σε αυτούς.
Ο εκπρόσωπος που θα βγάλει η Πρυτανεία πολύ φοβούμαστε ότι θα είναι ένας ακόμα «παράγοντας» από τους πολλούς που κυκλοφορούν στους διαδρόμους και θα απολογείται μόνο στον εαυτό του και στους εργοδότες του.
Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στις μνημονιακές εντολές και μαζικά να συμμετέχετε στη Σύγκλητο μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τους φοιτητές. Αυτή είναι η μοναδική απάντηση που πρέπει να δώσουμε σαν εργαζόμενοι.
Σας καλούμε να μη συμμετέχετε στην εφορευτική επιτροπή που θα διορίσει η Πρυτανεία και να μη βάλετε υποψηφιότητα κατ’ εντολή της.
ΚΑΛΟΥΜΕ Γενική Συνέλευση την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 σε αίθουσα στο ισόγειο του Μεταβατικού Κτιρίου, και ώρα 9 το πρωί (επαναληπτική 9.30) με θέματα:
·         Προκήρυξη Εκλογών από τον Πρύτανη για την ανάδειξη εκπροσώπων διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο
·         Ενημέρωση για την πορεία Αξιολόγησης

Το ΔΣ του Συλλόγου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου